Publicaties Energie-investeringsaftrek (EIA)

Download de recente publicaties, energielijsten, jaarverslagen en leaflets van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Ook publicaties van voorgaande jaren zijn beschikbaar.

Energielijsten

Download de Energielijsten voor 2018 en 2017. Bij Documenten en Publicaties vindt u Energielijsten van voorgaande jaren.

Formulieren

Download hier de formulieren voor de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Jaarverslagen

Het verwachte EIA belastingvoordeel voor bedrijven in 2016 bedraagt € 144 miljoen (€ 107 miljoen in 2015). Het beschikbare budget was € 161 miljoen (in 2015 was dat € 106 miljoen). De grootste investeringen werden gedaan door de gebouwde omgeving, industriële bedrijven en in duurzame energie. De meeste aanvragen kwamen uit de sectoren groot- en detailhandel. De meeste bedrijven die investeerden zijn gevestigd in Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Lees alles over de EIA in 2016 in het jaarverslag 2016.
 
Alles over de EIA in 2017 kunt u lezen in het jaarverslag 2017, deze wordt in de zomer van 2018 gepubliceerd.

Meer weten?

Films

Een voorbeeld hoe u EIA kunt toepassen, ziet u in Ondernemer en op zoek naar duurzame huisvesting? Huur, koop of nieuwbouw?

Leaflets

Daarnaast zijn er een paar leaflets gemaakt rond een bepaald thema. Daarin staat welke bedrijfsmiddelen op de Energielijst betrekking hebben op dit thema.

Service menu right