Korting brede weersverzekering

Gepubliceerd op:
3 maart 2020
Laatst gecontroleerd op:
3 februari 2022

Vraagt u subsidie aan voor brede weersverzekering in de Gecombineerde opgave? Zorg dat u dit niet later dan 15 mei doet. Let u daarbij op dat u de oppervlakte goed opgeeft? Zo voorkomt u een korting.

Termijnkorting

Hebben wij uw aanvraag in de Gecombineerde opgave na 15 mei 2022 ontvangen? Dan krijgt u minder subsidie. De korting is 1% voor iedere werkdag dat u te laat bent. In de kortingstabel Gecombineerde opgave ziet u de termijnkorting voor iedere werkdag. De kortingstabel staat op Uw GLB-aanvraag wijzigen. Vraagt u na 10 juni 2022 aan? Dan krijgt u geen subsidie voor de brede weersverzekering.

Korting verschil oppervlakte

In de Gecombineerde opgave geeft u bij het onderdeel Brede weersverzekering uw verzekerde oppervlakte op. Ook als u dit op 15 mei 2022 nog niet in gebruik heeft. Klopt uw opgave niet, dan krijgt u een korting. Deze korting is gelijk aan het verschil in oppervlakte.

Voorbeeld korting verschil oppervlakte

U geeft 9 hectare op in de Gecombineerde opgave. En de oppervlakte die u volgens de polis heeft verzekerd is 10 hectare. Dan is er een verschil van 1 hectare. Dit is 10% van de 10 hectare die u verzekerd heeft. De korting is dan ook 10%.

Voorkom korting

Verandert u de opgegeven oppervlakte in de Gecombineerde opgave? Geef dit dan ook door aan uw verzekeraar. Die verandert dit in de polis voor u. Hiermee voorkomt u een korting.

Wel of niet verzekeren?

Weet u op 15 mei nog niet of u een brede weersverzekering wilt? Zet de oppervlakte waarover u twijfelt toch alvast in de Gecombineerde opgave. U kunt de oppervlakte later nog terugtrekken als u uiteindelijk geen verzekering wilt. Dat kan tot en met 15 oktober 2022.

GLB vanaf 2023

Het GLB vanaf 2023 is per 1 januari 2023 ingegaan en wil toekomstbestendig boeren sterker belonen. Op Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) vanaf 2023 leest u alles over nieuwe voorwaarden, regelingen en premies waar u mee te maken krijgt.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?