Handel Nederland - Colombia

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
28 december 2021

De handel tussen Nederland en Colombia loopt sinds 2018 terug. De totale export van Nederland naar Colombia daalde in 2020, vergeleken met 2019, met ruim 10%. Ook de totale invoer valt lager uit. In 2020 importeerden we voor 16% minder uit Colombia. Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Colombia.

Wilt u meer weten over het land Colombia, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Colombia.

Handelscijfers Nederland - Colombia

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Colombia

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 377 miljoen 2020
Totale invoer € 598 miljoen 2020
Handelsbalans (positief/negatief) € 221 miljoen (-) 2020

Kijk voor de nieuwste cijfers over de handel tussen Nederland en Colombia in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Colombia

Uitvoer vanuit Nederland naar Colombia

Productgroep Bedrag Jaartal
Medicinale en farmaceutische producten € 75 miljoen 2020
Bereide voedingsmiddelen € 29 miljoen 2020
Ruwe dierlijke en plantaardige producten € 25 miljoen 2020

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van uitvoerproducten naar Colombia? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Colombia.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Belangrijkste invoerproducten uit Colombia

Invoer vanuit Colombia naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Groente en fruit € 193 miljoen 2020
Steenkool, cokes, briketten € 152 miljoen 2020
Plantaardige oliën en vetten € 190 miljoen 2020

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van invoerproducten uit Colombia? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Colombia naar Nederland.

Voorlopige importcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige importcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

LET OP: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Houd hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Colombia. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

Overzicht handelscijfers

Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder geeft een overzicht van de import en export.

Meer weten?

Ontdek uw kansen

Wilt u weten of de Colombiaanse markt ook voor u interessant is? Of loopt u rond met exportplannen voor Colombia? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen u helpen bij het vinden van kansen, zakenpartners of u adviseren over andere exportzaken.

 

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?