Handel Nederland - Hongarije

Laatst gecontroleerd op:
16 april 2024
Gepubliceerd op:
8 april 2020

Tussen 2019 en 2023 liet de handel met Hongarije een flinke stijging zien. We exporteren hierbij meer naar Hongarije (ruim € 6 miljard in 2023), dan we uit het land importeren. Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Hongarije.

Handelscijfers Nederland - Hongarije

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Hongarije
Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 6,2 miljard 2023
Totale invoer € 4,7 miljard 2023

Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Hongarije in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

Recente economische ontwikkelingen

De Hongaarse economie kromp volgens de Europese Commissie (EC) in 2023 licht met 0,8%. Dit kwam vooral door lagere investeringen en minder uitgaven van huishoudens. Er werd waarschijnlijk ook minder geëxporteerd, maar dit werd enigszins gecompenseerd doordat er ook minder vraag was naar import.

De economie herstelt zich de komende jaren waarschijnlijk met een groei van 2,4% in 2024 en 3,6% in 2025. Positieve invloeden hierbij zijn een lagere inflatie en huishoudens die meer gaan uitgeven. Uiteindelijk trekken ook de investeringen naar verwachting weer aan, dankzij lagere rentes.

Meer weten?

Belangrijkste uitvoerproducten naar Hongarije

Uitvoer vanuit Nederland naar Hongarije
Productgroep Bedrag Jaartal
Elektrische apparaten € 541 miljoen 2023
Kantoor- en automatische gegevensverwerkende machines € 381 miljoen 2023
Toestellen voor telecommunicatie en opnemen/weergeven geluid € 375 miljoen 2023

De gegevens hierboven komen van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Hongarije bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Hongarije. Wilt u de voorlopige exportcijfers over het lopende jaar bekijken? Selecteer dan onder 'Perioden' de maanden waarvan u de cijfers wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Belangrijkste invoerproducten uit Hongarije

Invoer vanuit Hongarije naar Nederland
Productgroep Bedrag Jaartal
Kantoor- en automatische gegevensverwerkende machines € 872 miljoen 2023
Toestellen voor telecommunicatie € 431 miljoen 2023
Elektrische apparaten € 309 miljoen 2023

De gegevens hierboven komen van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Hongarije bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Hongarije naar Nederland. Wilt u de voorlopige importcijfers over het lopende jaar bekijken? Selecteer dan onder 'Perioden' de maanden waarvan u de cijfers wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Handelsinformatie via TradeMap

In TradeMap van het International Trade Centre (ITC) kunt u ook de handelsstromen naar en uit Hongarije bekijken. Het voordeel is dat u hier ook niet-Nederlandse handelsstromen ziet. Selecteer bovenaan bij 'partner' een ander land dan Nederland. Zo vergelijkt u de Nederlandse cijfers met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, gebruikt TradeMap HS-codes om goederen in te delen in categorieën. Dit Harmonised System (HS) wordt wereldwijd gebruikt door bedrijven en douanes. Houd hier bij uw zoekopdracht rekening mee.

Meer weten?

Ontdek uw kansen

Loopt u rond met exportplannen voor Hongarije? Neem dan contact op met onze adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?