Handel Nederland - Indonesië

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
3 juli 2023

De handel tussen Nederland en Indonesië bloeit. Op deze pagina vindt u cijfers over de handel tussen Nederland en Indonesië.

Wilt u meer weten over Indonesië, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of de demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Indonesië.

Wilt u liever een grafisch overzicht van de handel met Indonesië? Bekijk dan de grafiek op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Recente economische ontwikkelingen

Gunstige grondstoffenprijzen en een nog altijd krachtige kapitaalinstroom helpen Indonesië om de sterke wereldwijde tegenwind te weerstaan. De groei van de binnenlandse vraag en de particuliere consumptie worden echter geremd door de hoge inflatie. In 2022 en 2023 is de groei van het bbp naar verwachting gemiddeld rond de 5%. In 2024 trekt dit nog iets aan. Lees meer in de Economic Snapshot Indonesia.

Handelscijfers Nederland - Indonesië

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Indonesië

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 1,2 miljard 2022
Totale invoer € 3,8 miljard 2022

Kijk voor de nieuwste cijfers over de handel tussen Nederland en Indonesië in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

Wilt u de laatste 5 jaar overzichtelijk op een rij? Bekijk dan deze link in de databank statline.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Indonesië

Uitvoer vanuit Nederland naar Indonesië

Productgroep Bedrag Jaartal
Medicinale en farmaceutische producten € 90  miljoen 2022
Papierstof en papierafval € 70 miljoen 2022
Elektrische apparaten € 68 miljoen 2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van uitvoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Indonesië.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Belangrijkste invoerproducten uit Indonesië

Invoer vanuit Indonesië naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Organische chemische producten € 1,2 miljard 2022
Plantaardige oliën en vetten € 255 miljoen 2022
Bereide oliën en vetten € 193 miljoen 2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van invoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Indonesië naar Nederland.

Voorlopige importcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige importcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Handelsinformatie via TradeMap

In TradeMap van het International Trade Centre (ITC) kunt u ook de handelsstromen naar en uit Indonesië bekijken. Het voordeel is dat u hier ook niet-Nederlandse handelsstromen ziet. Selecteer bovenaan bij 'partner' een ander land dan Nederland. Zo vergelijkt u de Nederlandse cijfers met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, gebruikt Trademap HS-codes om goederen in te delen in categorieën. Dit is een systeem dat bedrijven en douanes wereldwijd gebruiken. Houd hier bij uw zoekopdracht rekening mee.

Overzicht handelscijfers

Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

Meer weten?

Ontdek uw kansen

Wilt u weten of de Indonesische markt ook voor u interessant is? Neem dan contact op met onze adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?