Handelscontracten Indonesië

Gepubliceerd op:
10 januari 2013
Laatst gecontroleerd op:
19 mei 2020

Op deze pagina vindt u informatie over handelscontracten bij het zakendoen in Indonesië.

Contracten zijn niet verplicht, maar wel handig. Op Ondernemersplein vindt u meer informatie over de inhoud van een internationaal contract.

Internationale modelcontracten

Bij de International Chamber of Commerce Nederland (ICC Nederland) kunt u verschillende Engelstalige modelcontracten bestellen. Deze helpen u bij het internationaal zakendoen. Regelmatig organiseert ICC Nederland seminars en trainingen over internationaal contracteren.

Wetgeving voor handelsagenten

Indonesië heeft geen officiële wet- of regelgeving voor handelsagenturen of distributieovereenkomsten. De Indonesian Civil Code (ICC) is bij conflicten meestal leidend.

Contracten moeten altijd zijn opgesteld in het Bahasa Indonesia. Meertalige contracten zijn toegestaan, maar bij twijfel is de Bahasaversie het bovenliggende contract.

Bedrijven die rechtstreeks zaken willen doen in Indonesië moeten een agent of distributeur aanstellen. Een proefcontract van 6 maanden is toegestaan. U moet de contracten (laten) registreren bij het Directorate of Business Development and Company Registration van het ministerie van Handel. De economische afdeling van de Indonesische ambassade in Den Haag legaliseert de contracten.

Een beschrijving van de procedure vindt u op de website van de Indonesische ambassade in Washington. Ook is wetgeving over handelsagenten te vinden op de database Wipo Lex.

Vragen over ondernemen in Indonesië?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?