Handel Nederland - Israël

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
17 februari 2021

De export naar Israël neemt na een forse stijging in 2015 weer iets af. De importcijfers zijn al een paar jaar stabiel. Nederland importeerde en exporteerde in 2019 vooral geneesmiddelen van en naar Israël. Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Israël.

Wilt u meer weten over het land Israël, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Israël.

Handelscijfers Nederland - Israël

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Israël

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 1,959 miljard 2020
Totale invoer € 1,643 miljard 2020
Handelsbalans (positief/negatief) € 316 miljoen (+) 2020

Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Israël in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

Effect coronacrisis op handel met Israël

Hoeveel effect de coronacrisis heeft op de handel tussen Nederland en Israël is nog lastig te zeggen. Nog niet alle cijfers over 2020 zijn bekend.

Effect op de Israëlische economie

De economie van Israël is flink getroffen door de coronacrisis. De OESO voorspelt dat de Israëlische economie met 6,2% krimpt, mits er geen tweede uitbraak komt. Als dat wel het geval is krimpt de economie vermoedelijk met 8,3%. De werkeloosheid is toegenomen; 25% van de beroepsbevolking zit zonder baan. De verwachting is dat dit zich na de crisis snel herstelt. Wilt u meer weten? Lees dan het volledige rapport met voorspellingen van de OESO.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Israël

Uitvoer vanuit Nederland naar Israël

Productgroep Bedrag Jaartal
Medicinale en farmaceutische producten € 261 miljoen 2020
Elektrische apparaten € 245 miljoen 2020
Voertuigen voor wegvervoer € 162 miljoen 2020

De gegevens hierboven komen van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Israël bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Israël.

Voorlopige exportcijfers 

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de voorlopige cijfers van wilt bekijken. Let op: deze gegevens kunnen op een later moment aangepast worden.

Belangrijkste invoerproducten uit Israël

Invoer vanuit Israël naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Medicinale en farmaceutische producten € 285 miljoen 2020
Anorganische chemische producten € 173 miljoen 2020
Kantoor- en automatische gegevensverwerkende machines € 167 miljoen 2020

De gegevens hierboven komen van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Israël bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Israël naar Nederland.

Voorlopige importcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de  cijfers van wilt bekijken. Let op: deze gegevens kunnen op een later moment aangepast worden.

  Handelsinformatie via TradeMap

  Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

  Let op: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

  TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Israël. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

   Handelscijfers Israël

   Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

    Meld handelsbelemmeringen

    Ervaart u in het buitenland oneerlijke concurrentie, voorwaarden die uw handel moeilijker maken (handelsbarrières) of maatregelen die de eigen markt beschermen? Meld dit bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

    Meer weten?

    Ontdek uw kansen

    Wilt u weten of de Israëlische markt ook voor u interessant kan zijn? Of loopt u rond met exportplannen voor Israël? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen u helpen bij het vinden van kansen, zakenpartners of u adviseren over andere exportzaken.

    In opdracht van:
    • Ministerie van Buitenlandse Zaken
    Bent u tevreden over deze pagina?