Handel Nederland - Litouwen

Gepubliceerd op:
30 maart 2012
Laatst gecontroleerd op:
15 augustus 2023

Van de Baltische staten handelen we het meest met Litouwen. Het handelsvolume tussen Nederland en Litouwen is ruim € 2 miljard. Meer weten? Hieronder vindt u de cijfers over de handel tussen Nederland en Litouwen.

Wilt u meer weten over het land, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Litouwen.

Handelscijfers Nederland - Litouwen

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Litouwen

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 2 miljard 2022
Totale invoer € 2 miljard 2022

Kijk voor de nieuwste cijfers over de handel tussen Nederland en Litouwen in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

Wilt u de laatste 5 jaar overzichtelijk op een rij? Bekijk dan deze link de databank Statline.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Litouwen

Uitvoer vanuit Nederland naar Litouwen

Productgroep Bedrag Jaartal
Voertuigen voor wegvervoer € 178 miljoen 2022
Elektrische apparaten € 143 miljoen 2022
Kunststof in primaire vormen € 126 miljoen 2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van uitvoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Litouwen.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Belangrijkste invoerproducten uit Litouwen
 

Invoer vanuit Litouwen naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Andere chemische producten € 266 miljoen 2022
Ruwe aardolie en aardolieproducten € 228 miljoen 2022
Voertuigen voor wegvervoer € 180 miljoen 2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van invoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Litouwen naar Nederland.

Voorlopige importcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige importcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Handelsinformatie via TradeMap

In TradeMap van het International Trade Centre (ITC) kunt u de handelsstromen naar en uit Litouwen bekijken. Het voordeel is dat u hier ook niet-Nederlandse handelsstromen ziet. Selecteer bovenaan bij 'partner' een ander land dan Nederland. Zo vergelijkt u de Nederlandse cijfers met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, gebruikt TradeMap HS-codes om goederen in te delen in categorieën. Dit Harmonised System (HS) wordt gebruikt door bedrijven en douanes wereldwijd. Houd hier bij uw zoekopdracht rekening mee.

Overzicht handelscijfers

Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Litouwse economie? Deze websites helpen u op weg:

Ontdek uw kansen

Wilt u weten of de Litouwse markt ook voor u interessant is? Neem dan contact op met onze adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?