Subsidieregeling bekostiging plafond energietarieven kleinverbruikers 2023 (CEK23)

Gepubliceerd op:
9 december 2022
Laatst gecontroleerd op:
18 juli 2023

De Subsidieregeling bekostiging plafond energietarieven kleinverbruikers 2023 (CEK23) is bedoeld om de energiekosten van kleinverbruikers te verlagen. Bent u leverancier van gas, elektriciteit of warmte? Dan kon u subsidie aanvragen. U betaalt deze volledig door aan uw klanten.

Deze regeling is gesloten, u kunt niet meer aanvragen. Bent u leverancier van gas of elektriciteit? Dan kunt u nog wel uw maandelijkse voorschot aanvragen.

Bent u kleinverbruiker en heeft u een vraag? Neem dan contact op met uw energieleverancier. De leveranciers onderhouden het contact met hun eigen klanten. Wij kunnen u helaas niet helpen.

Past uw energieleverancier volgens u het prijsplafond niet of niet juist toe? En komt u er niet uit met uw energieleverancier? Dan kunt u een klacht indienen bij de Geschillencommissie Prijsplafond. Voor praktisch advies over uw consumentenrechten bij uw energieleverancier, gaat u naar ACM ConsuWijzer.

Let op: blokaansluitingen vallen niet onder deze regeling. Hiervoor heeft het kabinet een andere maatregel uitgewerkt die de Belastingdienst uitvoert. Lees er meer over op 'Hoe vraag ik tegemoetkoming aan voor de energiekosten bij een blokaansluiting?'.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem contact met ons op via ons contactformulier of via telefoonnummer 088 - 042 42 42.
Wanneer u belt, krijgt u een keuzemenu. Kies achtereenvolgend voor onderstaande opties:

  • kies 1 (bedrijven);
  • kies 3 (innovatief ondernemen);
  • kies 2 (lopende zaak).
In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?