Gesloten voor aanvragen

ERA-NET: hoe kan ik deelnemen?

Laatst gecontroleerd op:
17 maart 2023
Gepubliceerd op:
13 februari 2018

Heeft uw organisatie interesse om deel te nemen aan een call? Vorm dan samen met organisaties uit andere deelnemende landen een internationaal consortium en dien een projectvoorstel in bij het ERA-NET.

Bekijk een overzicht van ERA-NETten onder het 7e kaderprogramma en bekijk een overzicht van de lopende ERA-NETten op het gebied van bio-economie, inclusief de indieningstermijnen en de Nederlandse budgetten.

Beoordeling

Het ERA-NET beoordeelt de binnengekomen voorstellen en bepaalt welke projecten worden toegewezen. De nationale onderzoekfinanciers financieren vervolgens de organisaties binnen de toegewezen projecten De nationale onderzoekfinanciers hebben daarvoor budget gereserveerd.

Nationale onderzoekfinancier

In Nederland is de nationale onderzoekfinancier een ministerie of NWO en in een enkel geval de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

  • Als NWO de financier is, kunnen alleen universiteiten en Toegepast Onderzoek Organisaties (TO2) deelnemen aan de projecten van de calls.
  • Als een ministerie of RVO.nl de financier is, kunnen behalve universiteiten en TO2-organisaties ook bedrijven deelnemen.
Bent u tevreden over deze pagina?