Gesloten voor aanvragen

Joint Industry Projects (JIP)

Laatst gecontroleerd op:
1 mei 2023
Gepubliceerd op:
20 juni 2017

Houdt u zich in samenwerkingsverband bezig met de verduurzaming van het industriële energiesysteem? En richt u zich daarbij op nieuw toegepast R&D onderzoek? De subsidie Joint Industry Projects (JIP) ondersteunt projecten van ondernemers, wetenschappers en kennisinstellingen. Een eigen substantiële inhoudelijke en financiële bijdrage van uw samenwerkingsverband is ook nodig bij deze regeling.

Totaal budget:
€ 5.750.000

Waar krijgt u subsidie voor?

De subsidie Early Adopter Projecten (EAP) verviel in 2018. Kleine projecten zijn daarom nu ook welkom in de JIP-tender. Aanvragen voor subsidie van projecten tot € 50.000 hebben een voordeel bij de rangschikking. Maximaal € 250.000 subsidie zal eerst over projecten worden verdeeld waarvoor maximaal € 50.000 subsidie is aangevraagd.

Voorwaarden

Uw project moet passen binnen de thema's en specifieke voorwaarden van deze regeling. Die vindt u in de bijlagen onder deze paragraaf. Daarnaast moet u voldoen aan de algemene voorwaarden van de Topsector Energie-regelingen. 

Na uw aanvraag

Met de knop 'Direct regelen' op deze pagina, komt u op ons digitale aanvraagportaal. Hier dient u na de goedkeuring van uw subsidie (beschikking) de voortgangsrapportage of een projectwijziging in. Ook vraagt u hier vaststelling van uw subsidie aan. 

Wetten en regels

Veelgestelde vragen

Meer weten?

Vragen over JIP?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?