Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Joint Industry Projects (JIP)

Gepubliceerd op:
20 juni 2017
Laatst gecontroleerd op:
4 november 2020

Houdt u zich in samenwerkingsverband bezig met de verduurzaming van het industriële energiesysteem? En richt u zich daarbij op nieuw toegepast R&D onderzoek? De subsidie Joint Industry Projects (JIP) ondersteunt projecten van ondernemers, wetenschappers en kennisinstellingen. Een eigen substantiële inhoudelijke en financiële bijdrage van uw samenwerkingsverband is ook nodig bij deze regeling.

Deze regeling is tijdelijk gesloten. U kunt nu niet aanvragen.

Ook voor kleine projecten

De subsidie Early Adopter Projecten (EAP) verviel in 2018. Kleine projecten zijn daarom nu ook welkom in de JIP-tender. Aanvragen voor subsidie van projecten tot € 50.000 hebben een voordeel bij de rangschikking. Maximaal € 250.000 subsidie zal eerst over projecten worden verdeeld waarvoor maximaal € 50.000 subsidie is aangevraagd.

Budget

Het subsidiebudget voor Joint Industry Projects 2019 is € 5,75 miljoen.

Voorwaarden

Het project moet passen in de beschrijving van deze programmalijnen, zoals te vinden in de download ‘Programmalijnen Joint Industry Project 2019’ onderaan deze pagina. Bekijk de specifieke Beoordelingscriteria JIP. Of ga meteen naar de algemene voorwaarden via onderstaande links.

Na uw aanvraag

U kon de subsidie aanvragen van 1 april 2019 tot 28 mei 2019, 17.00 uur. Voert u een project uit? Dan kunt u een voortgangsrapportage of projectwijziging indienen. Ook kunt u hier vaststelling aanvragen.

Voortgang van uw aanvraag

Heeft uw project subsidie gekregen en duurt uw project langer dan 12 maanden? Dan dient u eenmaal per jaar een voortgangsrapportage in. De data waarop u dit moet doen, staan in uw beschikking.

Als uw project wijzigt

U krijgt subsidie voor een (meerjarig) project. U moet daarom belangrijke wijzigingen in uw project doorgeven. Voor sommige wijzigingen moet u vooraf om toestemming vragen. Als u dit niet doet, loopt u het risico dat u geen subsidie ontvangt voor de gewijzigde projectdelen (of zelfs voor het hele project).

Vaststelling aanvragen

Na afloop van uw project dient u een verzoek tot vaststelling in. Aan de hand daarvan verrekenen we de te weinig of te veel ontvangen subsidie. Informatie over het aanvragen van de vaststelling vindt u in onze Subsidiespelregels. Op het digitale platform vindt u het vaststellingsformulier en een format voor eindrapportage. Als u bij de beschikking een controleprotocol heeft ontvangen, dan is ook een controleverklaring vereist. Meer informatie over de controleverklaring en een modelcontroleverklaring vindt u op onze pagina Controleverklaring over projectsubsidie > € 125.000.

Downloads

Vragen over JIP?

Neem contact met ons op

 

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?