Internationaal duurzaam ondernemen

Gepubliceerd op:
5 augustus 2022
Laatst gecontroleerd op:
31 oktober 2023

Internationaal duurzaam ondernemen. Wat houdt het in, wat hangt ermee samen en vooral: hoe kunt u het realiseren? Denk aan (I)MVO, de Sustainable Development Goals (SDG’s) en wat die voor uw bedrijf betekenen. Maar wellicht ook aan meer specifieke zaken, zoals circulair ondernemen. RVO helpt u het antwoord te vinden op uw vragen. Op deze pagina vindt u handige informatie, inspiratie en advies.

Informatie

6 tips om te starten met imvo

 Hoe begint u met duurzaam ondernemen, in Nederland en over de grens? Bekijk deze 6 handige tips.

imvo

Wat is (Internationaal) Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ((I)MVO)? Waar moet uw bedrijf aan voldoen? En welke kansen biedt dit?

e-learning china

Bereid u goed voor op maatschappelijk verantwoord ondernemen in China met deze gratis E-learning van RVO. 

6 tips due diligence

Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor de effecten en de risico's die ze creëren.  Wat is due diligence en hoe pakt u dat aan?

Besteedt uw leverancier wel eens werk uit, en zo ja aan wie? Hoeveel werkuren omvat een normale werkweek en wat is het salaris van de arbeiders? 

wat betekenen mvo en sdg's voor mijn bedrijf

Termen als MVO, SDG's en OESO-richtlijnen vliegen je om de oren. Wat houden deze termen in, en wat betekenen ze voor u?

Inspiratie

internationaal duurzaam ondernemen community

In de community vindt en deelt u informatie, inspiratie en kennis over onderwerpen rondom internationaal duurzaam ondernemen. Word nu lid!

samenwerken in de circulaire economie

Wilt u samenwerken aan een internationale circulaire economie? Vind hier relevante programma's en informatie van partners, zoals Circular Hotspot!

no harm do good podcast

In deze podcastserie hoort u inspirerende verhalen en tips van ondernemers én RVO-experts over internationaal duurzaam ondernemen.

Tips van onze adviseurs

shanti-rvo

Shanti Pahladsingh, Adviseur Internationaal Duurzaam Ondernemen Klantcontact Internationaal bij RVO deelt 3 tips om internationaal duurzaam te ondernemen! Lees ook hoe zij in haar functie samenwerkt met Jumbo Cargo Products.

sandra-boegbeeld-rvo

Sandra Kolodzinskyi, Adviseur Duurzaamheid Internationaal Circulaire Economie & Klimaat bij RVO deelt 3 tips om internationaal duurzaam te ondernemen! Lees ook hoe zij in haar functie samenwerkt met de Leidse startup Doser.

wendele-rvo

Wendele van der Wiele, Adviseur Internationale Watersamenwerking bij RVO deelt 3  tips om ervoor te zorgen dat uw oplossing duurzame impact heeft! Lees ook hoe zij in haar functie samenwerkt met Nature's Pride.

Op zoek naar zakenpartners? Wij helpen u.

Heeft u concrete plannen om duurzaam internationaal zaken te doen en zoekt u hiervoor zakenpartners? Met Zakenpartnersupport op Maat gaan wij samen met u op zoek naar geschikte partijen.

Het IMVO-steunpunt voor bedrijven

Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) wordt minder vrijwillig door verwachte nieuwe wetten en regels. Dit brengt mogelijk ook veranderingen voor úw bedrijf. Het IMVO-steunpunt van RVO helpt u op weg met advies en informatie om IMVO en due diligence (gepaste zorgvuldigheid) toe te passen in uw bedrijfsprocessen. 

Ontwikkelingssamenwerking

Wilt u met uw activiteiten duurzame groei stimuleren in ontwikkelingslanden of opkomende markten? Wij ondersteunen uw ambities met advies, financiering en het vinden van de juiste partners voor uw project.

Blijf op de hoogte

imvo

Lees inspirerende verhalen van ondernemers over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO).

Bekijk welke evenementen over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen u binnenkort kunt bezoeken.

Het laatste nieuws over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?