Handelscontracten Ghana

Gepubliceerd op:
18 maart 2012
Laatst gecontroleerd op:
7 januari 2021

Conflicten met buitenlandse klanten of leveranciers zijn vervelend. Bijvoorbeeld als uw klant klachten heeft over de levertijd van uw product. Of als uw leverancier zijn afspraken niet nakomt. Met een contract kunt u terugvallen op afspraken die u met uw klant of leverancier heeft gemaakt.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Contracten zijn niet verplicht, maar wel handig. Op Ondernemersplein vindt u meer informatie over de inhoud van een internationaal contract.

Internationale modelcontracten

Bij de International Chamber of Commerce Nederland (ICC Nederland) kunt u verschillende Engelstalige modelcontracten bestellen. Deze helpen u bij het internationaal zakendoen. Regelmatig organiseert ICC Nederland seminars en trainingen over internationaal contracteren.

Wetgeving voor handelsagenten

De Ghanese agentenwetgeving wordt geregeld door de Powers of Attorney Act 1998. U kunt een persoon of organisatie machtigen om namens u te handelen. U tekent een machtiging waarin u bepaalde bevoegdheden overdraagt aan de agent. Daarmee krijgt de agent de juridische status van jurist/advocaat.

In Ghana is de contractwetgeving vastgelegd in de Contracts Act 25 of Ghana. U gaat een contract aan als u een mondelinge of schriftelijke aanbieding accepteert. Alleen schriftelijke contracten zijn rechtsgeldig. De Ghanese wet staat het onder bepaalde voorwaarden toe dat derden later aan en overeenkomst worden toegevoegd. Zij kunnen dan als (juridisch) oorspronkelijke partijen worden aangemerkt.

Sectorspecifieke contractwetgeving

Naast de algemene contractwetgeving is er ook sectorspecifieke contractwetgeving. Bijvoorbeeld in het bankwezen, de beveiliging, de mijnbouw en de olie-en-gassector.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Onze adviseurs denken graag met u mee.

    In opdracht van:
    • Ministerie van Buitenlandse Zaken
    Bent u tevreden over deze pagina?