Handelscontracten Oostenrijk

Gepubliceerd op:
29 november 2010
Laatst gecontroleerd op:
17 mei 2021

Conflicten met buitenlandse klanten of leveranciers zijn vervelend. Bijvoorbeeld als uw klant klachten heeft over de levertijd van uw product. Of als uw leverancier zijn afspraken niet nakomt. Met een contract kunt u terugvallen op afspraken die u met uw klant of leverancier heeft gemaakt.

Contracten zijn niet verplicht, maar wel handig. Op Ondernemersplein vindt u meer informatie over de inhoud van een internationaal contract.

Internationale modelcontracten

Bij de International Chamber of Commerce Nederland (ICC Nederland) kunt u verschillende Engelstalige modelcontracten bestellen. Deze helpen u bij het internationaal zakendoen. Regelmatig organiseert ICC Nederland seminars en trainingen over internationaal contracteren.

Wetgeving over handelsagenten

De wetgeving over handelsagenten is opgenomen in het Handelsvertretergesetz van maart 1993 (Bundesgesetzblatt BGBl nr. 88/1993). Hierin zijn de bepalingen van richtlijn 86/653/EEG over zelfstandige handelsagenten verwerkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Oostenrijkse brancheorganisatie voor handelsagenten. U kunt daar ook terecht als u een agent in Oostenrijk zoekt. Verder vindt u daar voorbeeldcontracten in diverse talen.

Arbitrage

De International Chamber of Commerce in Wenen is de verantwoordelijke organisatie op het gebied van internationale arbitrage-clausules in transacties met Oostenrijkse partijen. De internetsite van deze organisatie bevat informatie over internationale overeenkomsten en arbitrage.

Vragen over ondernemen in Oostenrijk?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?