Zakelijke kansen in Pakistan

Gepubliceerd op:
10 september 2012
Laatst gecontroleerd op:
11 januari 2022

Met een bevolking van 180 miljoen inwoners en een sterk groeiende economie biedt Pakistan volop kansen op het gebied van energieopwekking, informatietechnologie, infrastructuur en landbouw. Ook zijn er volop kansen in de sectoren olie en gas, telecommunicatie en voedselverwerking. Buitenlandse consumptiegeoderen zijn gewild bij de groeiende middenklasse.

Waar liggen de grootste kansen voor u? RVO kan voor uw bedrijf de markt verkennen en uitzoeken wat de mogelijkheden zijn in Pakistan. Neem hiervoor contact op met onze adviseurs.

Marktrapporten met kansrijke sectoren

Samen met het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren wij rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Textielsector

De textielsector is een van de grootste sectoren van Pakistan, met volop kansen voor Nederlandse ondernemers. In de onderstaande haalbaarheidsstudie leest u meer over de kansen en mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven op het gebied van circulariteit in de textielsector in Pakistan.

Gevolgen van de coronacrisis

Het coronavirus heeft een grote impact op de handel en het dagelijks leven in Pakistan. De grootste sector van Pakistan, kleding en textiel, voelt de gevolgen van het coronavirus behoorlijk. De volledige economische impact per sector is echter nog niet bekend. Het coronavirus en de maatregelen hebben in ieder geval een negatief effect op de economie. Zodra wij meer informatie hebben over de economische gevolgen, delen wij dat met u.

Op dit moment worden niet-noodzakelijke reizen naar Pakistan afgeraden. Er is maar één overheidsziekenhuis dat uitgerust is om coronapatiënten te behandelen. Hierdoor neemt de druk op de toch al beperkte gezondheidszorg alleen maar toe. Privéklinieken hebben geen faciliteiten voor quarantaine. Reizigers uit Nederland moeten bij aankomst volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 of een negatief PCR-testresultaat laten zien. Kijk op Nederland Wereldwijd voor de meest recente informatie over het reisadvies en de coronamaatregelen in Pakistan.

Aanbestedingen en subsidies

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Verenigde Naties geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over internationale organisaties.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?