Zakenpartners vinden in Suriname

Gepubliceerd op:
3 juli 2013
Laatst gecontroleerd op:
11 augustus 2020

Zakenpartners kunnen het betreden van een nieuwe markt makkelijker maken. Zij hebben vaak lokale contacten en kennen de wet en regelgeving. Zoekt u een zakenpartner in Suriname? Dan zijn er verschillende opties. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan u helpen bij het vinden van een zakenpartner.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Met onze hulp vindt u snel de juiste, buitenlandse zakenpartner. Dat kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Neem contact op met een van onze adviseurs Internationaal Ondernemen. Samen met het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) zorgen zij voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde buitenlandse zakenpartners.

Lees hoe RVO.nl u kan helpen bij het vinden van zakenpartners.

Waarom exporteren naar dit land?

Voordat u gaat exporteren is het belangrijk om uzelf een aantal vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heeft mijn product een kans van slagen in dit land?
  • Wie zijn mijn concurrenten?
  • Hoe regel ik het transport en de verzekering van de goederen?

Een exportplan kan u helpen om uw plannen om te zetten naar concrete en strategische beslissingen. Ondernemersvereniging evofenedex en de Kamer van Koophandel hebben meer informatie over het maken van een exportplan.

Evenementen

Een andere manier om contacten te leggen is door deel te nemen aan bijvoorbeeld seminars, matchmakingevents of economische missies en handelsreizen. Selecteer in onze evenementenkalender een land om te ontdekken of er relevante evenementen voor uw markt op komst zijn.

Handelsbeurzen

Bezoek een (vak)beurs om u te oriënteren en te netwerken. Er zijn verschillende websites die uitgebreide overzichten van internationale beurzen bieden. Bijvoorbeeld:

De belangrijkste beurs in Suriname is de Jaarbeurs van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Deze vindt elk jaar plaats rond eind november/begin december. Aan de Jaarbeurs nemen producenten, importeurs, exporteurs en overheden deel. Een andere belangrijke beurs is de AGRO-beurs. Deze vindt meestal in april plaats. Het is een internationale beurs op het gebied van land-, tuin- en bosbouw. Deze beurs vindt meestal plaats in combinatie met de beurs 'Made in Suriname' en de ICT-beurs.

Distributeur of distributienetwerk

De beste manier om de Surinaamse markt te betreden, is via een lokale distributeur. Omdat de markt relatief klein is, kiezen de meeste buitenlandse bedrijven voor samenwerking met de Surinaamse kleinhandel.

Een andere optie is het opzetten van een eigen distributienetwerk. De Surinaamse Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) kan hierbij assisteren. In de Suriname Yellow pages vindt u ook overzichten bedrijven.

Zoekt u een zakenpartner in het buitenland?

Wij zetten graag ons netwerk voor u in.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?