Zakenpartners vinden in de Verenigde Staten

Gepubliceerd op:
22 juli 2013
Laatst gecontroleerd op:
4 januari 2021

Zakenpartners kunnen het betreden van een nieuwe markt makkelijker maken. Zoekt u een zakenpartner in de Verenigde Staten (VS)? Dat kan op verschillende manieren. Op deze pagina leest u welke mogelijkheden er zijn en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Plan een adviesgesprek met ons! Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke zakenpartners voor uw bedrijf.

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen is door mee te doen aan evenementen. In ons overzicht van evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Evenementen in de agro- en voedselsector

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

Verken de markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en u tegelijkertijd oriënteren op de Amerikaanse markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf beurzen uitzoeken. Er zijn verschillende websites die overzichten bieden van beurzen in de Verenigde Staten, zoals: Absolute Exhibits en Business Wire.

Verder zijn er ook veel internationale websites die overzichten bieden van beurzen in de VS. Selecteer hierbij de Verenigde Staten als land, plus de onderwerpen die voor u belangrijk zijn. Zo krijgt u een relevant overzicht krijgt. Enkele voorbeelden zijn:

Kies uit een databank met duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Goed om te weten als u zakendoet met Amerikanen

Als u voor het eerst zakendoet met een zakenpartner in de VS, is het goed om u te verdiepen in de Amerikaanse gang van zaken op dit gebied. Hieronder vindt u handige informatie.

Agent, importeur of distributeur?

In een omvangrijk land als de Verenigde staten kan het handig zijn om met een tussenpersoon, bijvoorbeeld een handelsagent, samen te werken. Zij zijn vaak goed op de hoogte van de markt en van de concurrentie. Bovendien hebben zij vaak al een uitgebreid netwerk met (potentiële) klanten.

Door de uitgestrektheid van de Verenigde Staten zult u vaak moeten werken met meerdere handelspartners die lokaal goede contacten hebben. Ook brancheorganisaties kunnen bemiddelen bij het zoeken naar een geschikte handelspartner.

Wilt u meer informatie, of zoekt u een agent of distributeur in de VS? Neem dan contact op met de brancheorganisatie voor handelsagenten, de Manufacturers’ Agents National Association (MANA).

Amerikaanse zakencultuur

Als u voor het eerst in zee gaat met een zakenpartner in de Verenigde Staten, is het ten slotte goed om u te verdiepen in hun zakencultuur. Onze zakelijke do’s-and-don’ts voor de Verenigde Staten helpen u daarbij op weg.

Zakenpartner vinden in het buitenland?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?