Service menu right

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers en warmtepompen. Deze regeling is voor particulieren en zakelijke gebruikers.

Met de ISDE stimuleert de Rijksoverheid Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Hiermee besparen we energie en dringen we de CO2-uitstoot terug.
 

Kijk of u in aanmerking komt voor de ISDE

Wilt u als particulier uw huis verwarmen met een warmtepomp of zonneboiler? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de ISDE voor particulieren.
Wilt u als bedrijf, woningcorporatie, vereniging of overheid uw pand(en) verwarmen met warmtepompen of zonneboilers? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de ISDE voor zakelijke gebruikers.
Bent u een particuliere, commerciële verhuurder van woon- of bedrijfsruimtes? En wilt u ISDE aanvragen? Dan wordt u beschouwd als zakelijke gebruiker. Kijk of u voor de subsidie in aanmerking komt.
Bent u fabrikant, importeur of leverancier van warmtepompen of zonneboilers? Kijk dan hoe u ervoor kunt zorgen dat uw klanten uw apparaten met subsidie kunnen aanschaffen.