Gesloten voor aanvragen

Basisbetaling 2022

Gepubliceerd op:
12 januari 2022
Laatst gecontroleerd op:
15 maart 2023

Wilt u uw betalingsrechten laten uitbetalen? Dan moet u zich houden aan de voorwaarden van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). U vraagt de basisbetaling aan in de Gecombineerde opgave. Dit kan van 1 maart 2022 tot en met 15 mei 2022.

Budget

Dit jaar gaat een deel van het budget van inkomenssteun naar plattelandsontwikkeling. De waarde berekenen we door het overgebleven budget te verdelen over het aantal goedgekeurde aanvragen. In 2022 is een betalingsrecht € 240,62 waard.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden om betalingsrechten te laten uitbetalen.

Minimaal bedrag € 500

We betalen de directe betalingen uit als het bruto bedrag € 500 of hoger is. We rekenen kortingen niet mee bij de hoogte van dit bedrag.

Actieve landbouwer

U bent een actieve landbouwer als uw bedrijf met een landbouwactiviteit staat ingeschreven bij KVK. Deze landbouwactiviteit moet de hoofdactiviteit zijn van uw bedrijf. Ga voor meer informatie naar de pagina Actieve landbouwer 2022.

Landbouwgronden

Heeft u grond voor landbouwactiviteiten? Voor landbouwgrond gelden voorwaarden waar u zich aan moet houden. Meer informatie leest u op Landbouwgrond GLB 2022.

Vergroeningsbetaling

Wilt u uw betalingsrechten laten uitbetalen? Dan moet u zich ook aan de vergroeningseisen houden. U leest de eisen op Vergroeningsbetaling 2022.

Randvoorwaarden

De randvoorwaarden zijn wetten en regels die voor iedereen gelden. Ook als u een subsidie van het GLB aanvraagt. Als u zich hier niet aan houdt, wordt u mogelijk gekort op uw subsidie. Meer informatie leest u op Randvoorwaarden GLB.

Hennep

Vraagt u uitbetaling van betalingsrechten aan voor percelen met hennep? Dan moet u zich houden aan extra voorwaarden. Deze leest u op Hennep 2022.

Voedselbos

Vraagt u uitbetaling van betalingsrechten aan voor percelen met een voedselbos? Dan moet u zich houden aan extra voorwaarden. Deze leest u op Voedselbos 2022.

Betalingsrechten vervallen

U vraagt elk jaar in de Gecombineerde opgave uitbetaling van betalingsrechten aan. Soms kunnen betalingsrechten vervallen. Meer informatie leest u op Vervallen betalingsrechten.

Na uw aanvraag

Vanaf uw aanvraag tot en met de uitbetaling doen we verschillende controles. De beslissing en uitbetaling gebeuren tussen 1 december 2022 en 30 juni 2023. Lees hierover meer op Controles op uw aanvraag.

Laatste jaar uitbetaling 2022

Dit is het laatste jaar dat u betalingsrechten heeft. 1 januari 2023 gaat het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in. Daarom vervallen alle betalingsrechten vanaf 31 december 2022.

Betalingsrechten overdragen 2022

Wilt u rechten (ver)kopen of (ver)huren in 2022? Dit kan tot en met 15 mei 2022. Wij kijken wie op 15 mei de betalingsrechten heeft. Aan deze relatie betalen wij uit. Voor betalingsrechten die u huurt of koopt na 15 mei krijgt u geen uitbetaling. Meer informatie leest u op Betalingsrechten overdragen of afstaan.

GLB vanaf 2023

Het GLB vanaf 2023 is per 1 januari 2023 ingegaan en wil toekomstbestendig boeren sterker belonen. Op Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) vanaf 2023 leest u alles over nieuwe voorwaarden, regelingen en premies waar u mee te maken krijgt.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?