Open voor aanvragen

ISDE: Wijzigingen 2022

Gepubliceerd op:
8 december 2021
Laatst gecontroleerd op:
25 april 2022

Vanaf 26 januari 2022 heeft u recht op de verhoogde subsidiebedragen voor zonneboilers. En vanaf 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen verhoogd. Ook zijn per 2022 de voorwaarden voor de minimale mruimer. De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren. En zakelijke gebruikers kunnen onder ruimere voorwaarden ook subsidie krijgen voor zonnepanelen en kleine windturbines.

Wat betekenen de wijzigingen voor u?

Op deze pagina leest u wat de wijzigingen voor uw aanvraag vanaf 2022 betekenen.

Let op

Vanaf volgend jaar is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidie-aanvraag in te dienen als u vanaf  2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot 15% van de kosten als subsidie terug, mits uw aanvraag voldoet aan de verder geldende voorwaarden.

Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u net als nu tot 30% van de totale kosten als subsidie terug. Het loont nu dus al de moeite om te checken wat u nog kunt doen en of u kiest voor één of meerdere verbeteringen aan uw huis.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?