Internationaal innoveren: netwerken, matchmaking en expertise

Laatst gecontroleerd op:
20 februari 2024
Gepubliceerd op:
15 augustus 2022

Bent u op zoek naar partners voor innovatie of R&D, of naar afnemers van uw innovatieve product of dienst in het buitenland? Of wilt u gebruik maken van een Europese regeling, maar heeft u hier hulp bij nodig? Maak dan gebruik van onze kennis en netwerken of neem deel aan onze matchmakingevenementen en innovatiemissies.

Kennis en netwerken

Gebruik het netwerk en de ondersteuning van de adviseurs van verschillende teams, zoals Team IRIS en het Enterprise Europe Network (EEN) of het buitenland netwerk.

Team IRIS helpt u met informatie, advies en feedback op uw projectvoorstel voor verschillende Europese innovatieregelingen en -programma's. Klik op de link om de juiste adviseur voor uw vraag te vinden of mail naar Team IRIS.

EEN helpt u onder andere met het wereldwijd vinden van zakenpartners, adviseert over innovatie, de meerwaarde van uw technologie en EU-wetgeving, en organiseert vele matchmakingevenementen.

NEXIS helpt u bij uw aanvraag van (Europese) vormen van financiering voor cybersecurity-innovatie. Ook brengt het u in contact met (samenwerkings)partijen in het Nederlandse en Europese cybersecurity-veld.

TIO brengt u in contact met multilaterale banken en internationale organisaties. Met een uitgebreid netwerk binnen en buiten de overheid helpt TIO u uw bedrijf te positioneren voor tenders en opdrachten.

Onze klantadviseurs staan voor u klaar als u op zoek bent naar nieuwe markten of het vinden van een buitenlandse zakenpartner. Ook informeren zij u over wet- en regelgeving, trends, zakencultuur en potentiële verkoopkanalen.

Het Innovatie Attaché Netwerk signaleert kansen voor innovatie en R&D. Ook helpt het netwerk u bij het leggen van innovatieve, buitenlandse contacten.

Het wereldwijde buitenlandnetwerk van Nederlandse Ambassades, Consulaten en NBSO's kan u helpen bij informatie over buitenlandse markten en het vinden van een agent, distributeur of een samenwerkingspartner.

Matchmaking en missies

U kunt op verschillende manieren in contact komen met mogelijke partners of klanten, bijvoorbeeld via onze matchmakingevenementen en innovatie- en handelsmissies. Ook kunt u een financiële bijdrage ontvangen voor uw deelname aan een internationale beurs of private handelsmissie.

Bent u mkb'er of werkt u bij een bedrijf of kennisinstelling met internationale ambities op het gebied van innovatie en technologie én legt u graag snel de juiste contacten in een specifiek land? Bekijk welke innovatiemissies er gepland staan.

Heeft u internationale ambities en wilt u snel de juiste contacten leggen in een specifiek land? Ga dan mee op een handelsmissie of ontmoet een inkomende handelsdelegatie uit het buitenland.

ICEP ondersteunt Nederlandse bedrijven in de hernieuwbare energiesector bij zakendoen in het buitenland, met activiteiten zoals handelsmissies en matchmakingevenementen.

Vind samenwerkingspartners binnen de EU voor collectieve R&D via de CORNET databank, het plaatsen van uw organisatieprofiel of projectidee, of het bezoeken van een partnering event (Engelstalig).

Staat u met uw bedrijf individueel op een beurs in het buitenland om uw product of dienst te promoten? De regeling SIB Individuele beursdeelname kan de kosten van uw beursdeelname verlagen.

Doet u samen met andere bedrijven mee aan een private handelsmissie of beurs in een specifiek land? Dan kunt u een bijdrage ontvangen vanuit de regeling SIB Collectieve activiteit.

Bent u tevreden over deze pagina?