Starten van een onderneming

Laatst gecontroleerd op:
24 april 2024
Gepubliceerd op:
10 maart 2011

U wilt een innovatief bedrijf starten of bent net gestart: financiering krijgen is dan niet gemakkelijk. Daarom ondersteunt de overheid startende ondernemers.

Mogelijk komt u in aanmerking voor de volgende regelingen:

 • WBSO
  Verricht uw bedrijf R&D activiteiten? Bij voldoende uren kunt u WBSO aanvragen om korting op de loonbelasting te krijgen. Check uw kansen op een succesvolle aanvraag met de WBSO regelhulp.
 • Vroegefasefinanciering (VFF)
  Heeft u een idee voor een innovatief product en heeft u een investeerder gevonden die nu investeren nog te vroeg vindt? Afhankelijk van de vestigingsplaats van uw bedrijf kunt u bij ons een quickscan indienen of contact opnemen met uw Regionale Ontwikkelings Maatschappij. 
 • Innovatiekrediet
  U gaat een technisch of klinisch ontwikkelproject starten? En is deze ontwikkeling dusdanig risicovol dat investeerders niet 100% willen financieren? Het Innovatiekrediet financiert een deel van de kosten. Interesse? Check uw kansen op een succesvolle aanvraag met de Quickscan Innovatiekrediet.
 • Seed Business Angels
  Heeft u in de eerste groeifase van uw start-up bedrijf financiering nodig? Business angels kunnen helpen met financiering en zetten bovendien hun netwerk, kennis en ervaring in.
 • SEED Capital
  Brengt u een innovatief product (bijna) naar de markt? En zoekt u kapitaal voor een snelle start? Met achtergestelde leningen en aandelenkapitaal wordt het mogelijk.
 • Borgstelling MKB Kredieten (BMKB)
  Betreedt u met uw innovatieve product of dienst de markt en heeft u groeikapitaal nodig? De BKMB geeft zekerheid.
 • MIT
  Ondersteuning nodig in de onderzoeksfase van uw productontwikkeling? Dan kunt u van verschillende subsidie instrumenten gebruikmaken.
 • DGGF
  Doet u aan innovatieve productontwikkeling of introduceert u een nieuw product voor ontwikkelingslanden? DGGF financiert een groot deel van uw plannen.
 • Verblijfsvergunning buitenlandse start-ups
  Heeft u als buitenlandse start-up een innovatief idee? Door de overheid geselecteerde facilitators kunnen u in Nederland begeleiden bij het ontwikkeltraject.
 • Borgstellingskrediet voor de Landbouw (BL)
  Exploiteert u nog geen 3 jaar een landbouwonderneming en hebt u bedrijfsfinanciering nodig? Dan is het borgstellingskrediet voor de landbouw (BL) voor u extra gunstig: u betaalt als starter slechts 1% provisie over het leningsbedrag.

Stel uw vragen aan het team MKB-Financiering

U kunt het team MKB-financiering mailen via mkbfinanciering@rvo.nl. Of bel naar 088-0428600. Het team adviseert u graag over welke regelingen passen bij uw situatie.

Kijk ook eens bij:

Bent u tevreden over deze pagina?