Open voor aanvragen

Innovatiekrediet

Gepubliceerd op:
11 april 2022
Laatst gecontroleerd op:
21 november 2022

Bent u bezig met de technische ontwikkeling van een nieuw product, proces of dienst? Of met de klinische ontwikkeling van een medicijn of apparaat? U kunt profiteren van het Innovatiekrediet. Het Innovatiekrediet is beschikbaar voor de ontwikkeling van innovatieve ontwikkelprojecten met een uitstekend marktperspectief.

Budget en looptijd

Startdatum:
vrijdag 31 december 2021
11:00 PM (CET)
Einddatum:
vrijdag 30 december 2022
11:00 PM (CET)
Totaal budget:
€ 60.000.000

Met het Innovatiekrediet levert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een bijdrage aan de innovatiekracht en een duurzame groei van de Nederlandse economie. De overheid voorziet daarmee in een behoefte op de kapitaalmarkt, waarbij innovatieve projecten niet geheel uit eigen middelen of door de markt kunnen worden gefinancierd. Alle bedrijven, zowel starters als gevestigde bedrijven, kunnen profiteren van het Innovatiekrediet.

Benieuwd naar de resultaten voor het Innovatiekrediet in 2020? Bekijk de infographic.

Verdeling budget

Het budget voor 2022 is als volgt verdeeld: € 40 miljoen voor technische ontwikkelingsprojecten en € 20 miljoen voor klinische ontwikkelingsprojecten. Verder kunt maximaal € 5 miljoen voor klinische ontwikkelingsprojecten en maximaal € 10 miljoen voor technische ontwikkelingsprojecten aanvragen.

Voorwaarden

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) honoreert niet elke aanvraag voor een Innovatiekrediet. Uw project moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo kunt u alleen Innovatiekrediet aanvragen voor één concreet ontwikkelingstraject waarbij een systematische afbouw van de technische risico’s aanwezig moet zijn. Daarnaast moet bij indiening van de aanvraag de overige financiering zijn onderbouwd met getekende termsheets of contracten.

Lees meer over de voorwaarden voor een Innovatiekrediet

Quickscan

Wilt u snel toetsen of u in aanmerking komt voor het Innovatiekrediet? Met onze Quickscan kunt u vrijblijvend uw projectidee of plan voorleggen. Ook geven onze adviseurs op basis van de Quickscan aanbevelingen om de aanvraag zo goed mogelijk in te dienen. Na het invullen van de Quickscan neemt één van onze adviseurs binnen 2 werkdagen contact met u op.

Doe een Quick Scan

Aanvragen

U kunt Innovatiekrediet gedurende het hele jaar aanvragen. U logt in met eHerkenning. Voor uw aanvraag heeft u minimaal niveau 2+ met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig.

Voor het in behandeling nemen van aanvragen is de datum van ontvangst van de aanvraag bepalend, en niet het tijdstip. Het is daarbij belangrijk dat u de aanvraag voor een Innovatiekrediet compleet indient. Wij behandelen de aanvragen namelijk in volgorde van compleetheid.

Door gebruik te maken van onze tips voor een goede aanvraag verhoogt u de slagingskans van uw aanvraag.

Na uw aanvraag

Na indiening wordt uw aanvraag beoordeeld. Ontvangt u van ons een positief besluit? Dan moet u onder andere de voortgang van uw project aan ons doorgeven.

Lees meer over het proces na uw aanvraag

Innovatiekrediet in de praktijk

Het clean tech-bedrijf Ioniqa kan PET-afval met een uniek procedé terugbrengen tot pure, nieuwe grondstof. Eindeloos. Dat gebeurt al in een eigen fabriek in Geleen, maar Ioniqa wil verder. Met hulp van RVO.

Lees het verhaal van Ioniqa of andere inspirerende innovaties die mede mogelijk zijn gemaakt met het Innovatiekrediet.

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?