Partners voor Water (PvW)

Gepubliceerd op:
23 december 2021
Laatst gecontroleerd op:
26 april 2022

Het programma Partners voor Water is een programma voor de Nederlandse watersector met internationale ambitie. Al meer dan 20 jaar steunt Partners voor Water vernieuwende projecten voor waterzekerheid en waterveiligheid van samenwerkende partijen in het buitenland. Met kennis, advies, financiering en netwerken.

Het programma partners voor Water 2016-2021 is afgerond. Partners voor Water 2022-2027 start op 28 april 2022.  Binnenkort volgt een nieuwe subsidieregeling. Meldt u zich alvast aan voor de informatiebijeenkomsten in Den Haag en Utrecht.

Partners voor Water 2022-2027

Het programma Partners voor Water 2022-2027 bouwt voort op het programma Partners voor Water 2016-2021. Het nieuwe programma start op 28 april 2022, met een programmaperiode van 6 jaar.

Partners voor Water 2022-2027 biedt continuïteit voor de watersector en de overheid op het gebied van samenwerking, internationale positionering en het bijdragen aan oplossingen voor wereldwijde wateruitdagingen. Dat doet ze onder meer via subsidieregelingen.

In vergelijking met Partners voor Water 2016-2021 verandert er ook een aantal zaken. Wij houden u via deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen.

Subsidieregeling Partners voor Water 2022-2027

Wilt u meehelpen om internationale waterproblemen op te lossen? En is uw organisatie een bedrijf, ngo of kennisinstelling met innovatieve ideeën op het gebied van water? Dan kunt u uw vernieuwende technologie, methode of prototype testen en demonstreren. Zo kunt u onderzoeken of uw idee haalbaar is in stedelijke delta's in het buitenland.

We verwachten dat deze subsidieregeling opent in de zomer van 2022.

Onze adviseurs denken met u mee

Heeft uw bedrijf in de tussentijd een innovatieve Nederlandse oplossing voor internationale vraagstukken? Dan denken we graag met u mee. Stuur een e-mail met uw ideeën naar onze adviseurs van Partners voor Water.

Voor wie?

Partners voor Water is voor organisaties die willen bijdragen aan waterveiligheid en waterzekerheid in het buitenland:

  • Nederlandse ondernemingen, onderzoeksinstellingen en NGO's.
  • Buitenlandse ondernemingen, onderzoeksinstellingen en NGO's kunnen deelnemen in een samenwerkingsverband met een vaste vestiging of dochteronderneming in Nederland.

Overheden kunnen geen subsidie aanvragen.

Live informatiebijeenkomsten

Wilt u meer weten over het Partners voor Water-programma 2022-2027 en de nieuwe subsidieregeling die binnenkort opent? Meld u dan aan voor een van de informatiebijeenkomsten: 

  • 11 mei van 15:00 - 17:30 uur bij RVO, Prinses Beatrixlaan 2, Den Haag
  • VOLGEBOEKT: 24 mei van 14:00 -16:30 uur bij RVO, Croeselaan 15, Utrecht 
  • 1 juni van 10:00 - 12:30 uur bij RVO, Croeselaan 15, Utrecht
  • 3 juni van 10:00 - 12:00 uur, online bijeenkomst 

Tijdens de bijeenkomsten informeren wij u over tenderperioden, beschikbare budgetten, tenderprocedures en beoordelingscriteria.  Na afloop is het mogelijk om met enkele projectadviseurs te spreken. 

Stuur een e-mail naar administratiePVW@rvo.nl. Geef aan voor welke bijeenkomst u zich aanmeldt en met hoeveel personen u komt.

Partners voor Water in de praktijk

Voorbeelden van projecten zijn het energiezuinig reinigen van gemeentelijk afvalwater in Brazilië. En een online controlekamer waarmee waterschappen in Zuid-Afrika hun watersysteem monitoren.

Benieuwd naar inspirerende verhalen over lopende en afgesloten projecten?

Watersector wereldwijd

Bent u actief in de watersector en heeft u internationale waterambities? Door uw netwerk uit te breiden, contact te leggen met wateradviseurs en gebruik te maken van de financieringsmogelijkheden vergroten we samen onze impact op de wereldwijde watercrisis. Kijk voor informatie op de pagina Watersector wereldwijd.

Nederlandse Internationale Water Ambitie (NIWA)

Partners voor Water is een van de uitvoeringsinstrumenten van de Nederlandse Internationale Water Ambitie (NIWA) van de Rijksoverheid. De NIWA heeft als doel: 'Het vergroten van de waterzekerheid en waterveiligheid van ruim honderd miljoen mensen wereldwijd per 2030.'

De NIWA is een initiatief van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat, Infrastructuur en Waterstaat, en Landbouw, Natuur, en Voedselkwaliteit, in samenwerking met de brede Nederlandse watersector.

Vragen over Partners voor Water?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

Neem contact met ons op

Wetten en regels

Het programma is opgezet door de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat, Infrastructuur en Waterstaat, en Landbouw, Natuur, en Voedselkwaliteit, in samenwerking met de Nederlandse watersector en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lees meer over de wet- en regelgeving in de volgende publicaties van de Staatscourant.

Bent u tevreden over deze pagina?