Hulp bij hogere energiekosten voor ondernemers

Gepubliceerd op:
30 september 2022
Laatst gecontroleerd op:
15 november 2022

Om de forse stijging van de energierekening van bedrijven deels te compenseren, neemt de overheid verschillende maatregelen. Op deze pagina vindt u nieuwe en bestaande regelingen die wij namens verschillende ministeries uitvoeren. Er is nog veel in voorbereiding. Zodra er meer bekend is over de concrete invulling van de nieuwe energieregelingen, informeren we u via deze pagina.

Op de hoogte blijven?

Zodra we meer weten over de nieuwe regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) (zie onderstaand blok 'Hulp bij prijsstijgingen energie') praten we u graag bij. Wilt u op de hoogte blijven? Houd dan de pagina Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) in de gaten. Ontvangt u graag relevante updates en informatie van TEK via uw e-mailadres? Meld u aan via onderstaande knop. 

De minister informeerde de Tweede Kamer 9 november 2022 over aanpassing van de regeling. Lees de Kamerbrieven en het persbericht.

Hoe kunnen wij helpen?

Hulp bij prijsstijgingen energie

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe energieregeling. Via onderstaande link vindt u de informatie die op dit moment bekend is.

Hulp met fiscale regelingen

Huidige fiscale maatregelen blijven bestaan. Ze bieden u fiscaal voordeel bij een investering in duurzame bedrijfsmiddelen.

Hulp met financiering

Heeft u krediet nodig maar krijgt u niet eenvoudig een banklening of bankgarantie? Bekijk dan onderstaande regelingen. De nieuwe Borgstelling MKB-Groen is sinds 7 november 2022 open.

Hulp bij energie besparen

Wilt u energie besparen? Of denkt u erover om schone energie op te wekken? Lees welke mogelijkheden u heeft en welke financiële tegemoetkomingen wij daarvoor aanbieden.

Meer hulp

KVK

Zoekt u hulp bij de eerste stappen hoe om te gaan met hogere energiekosten?

  • Via het KVK Energieloket krijgt u persoonlijk advies en praktische informatie over energie besparen en verduurzamen van uw bedrijf.
  •  Het Ondernemersplein biedt u veel informatie over verduurzamen, energie opwekken, milieuregels en CO2 verminderen.

Subsidie en financieringswijzer

Onze Subsidie- en financieringswijzer helpt u financiële ondersteuning te vinden voor uw plannen. Geef aan wat u zoekt en u krijgt een overzicht met regelingen op maat.

    In opdracht van:
    • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
    Bent u tevreden over deze pagina?