Hulp bij hogere energiekosten voor ondernemers

Gepubliceerd op:
30 september 2022
Laatst gecontroleerd op:
10 januari 2023

Om de forse stijging van de energierekening van bedrijven deels te compenseren, neemt de overheid verschillende maatregelen. Op deze pagina vindt u nieuwe en bestaande regelingen die wij namens verschillende ministeries uitvoeren. Er is nog veel in voorbereiding. Wij informeren u op deze pagina.

Op de hoogte blijven?

Zodra we meer weten over de nieuwe regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) (zie onderstaand blok 'Hulp bij prijsstijgingen energie') praten we u graag bij. Wilt u op de hoogte blijven? Houd dan de pagina Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) in de gaten. Ontvangt u graag relevante updates en informatie van TEK via uw e-mailadres? Meld u aan via onderstaande knop.

Heeft u zich aangemeld op 31 december en 1 januari? Meld u dan opnieuw aan. Door een technisch probleem is uw aanmelding verloren gegaan. Onze excuses voor het ongemak.

Wat verandert er in 2023?

Wilt u weten wat er voor u is veranderd per 1 januari 2023? Lees dan het nieuwsbericht.

Hoe kunnen wij helpen?

Hulp bij prijsstijgingen energie

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe energieregeling. Via onderstaande link vindt u de informatie die op dit moment bekend is.

Hulp met fiscale regelingen

Huidige fiscale maatregelen blijven bestaan. Ze bieden u fiscaal voordeel bij een investering in duurzame bedrijfsmiddelen.

Hulp met financiering

Heeft u krediet nodig maar krijgt u niet eenvoudig een banklening of bankgarantie? Bekijk dan onderstaande regelingen. De nieuwe Borgstelling MKB-Groen is sinds 7 november 2022 open.

Hulp bij energie besparen

Wilt u energie besparen? Of denkt u erover om schone energie op te wekken? Lees welke mogelijkheden u heeft en welke financiële tegemoetkomingen wij daarvoor aanbieden.

Meer hulp

KVK

Wilt u hulp bij het zetten van stappen om energie te besparen of uw bedrijf te verduurzamen?

  • Via het KVK Energieloket krijgt u persoonlijk advies en praktische informatie over energie besparen en verduurzamen van uw bedrijf.
  •  Het Ondernemersplein biedt u veel informatie over verduurzamen, energie opwekken, milieuregels en CO2 verminderen.

Subsidie en financieringswijzer

Onze Subsidie- en financieringswijzer helpt u financiële ondersteuning te vinden voor uw plannen. Geef aan wat u zoekt en u krijgt een overzicht met regelingen op maat.

    In opdracht van:
    • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
    Bent u tevreden over deze pagina?