Important Project of Common European Interest (IPCEI) Waterstof

Laatst gecontroleerd op:
6 november 2023
Gepubliceerd op:
4 augustus 2022

Wilt u met uw bedrijf of onderzoeksorganisatie werken aan belangrijke Europese projecten voor hernieuwbare (duurzame) waterstof? Vraag subsidie aan voor vernieuwende projecten op het gebied van technologie, productie, gebruik, import, opslag en transport van waterstof. De Europese Commissie keurt deze aanvragen voor Important Projects of Common European Interest (IPCEI) Waterstof goed.

Om de CO2-uitstoot flink kleiner te maken, moeten de processen van de industrie veranderen. We moeten (zwaar) vervoer verduurzamen. En we moeten hernieuwbare (duurzame) energie flexibel opslaan om ons te verzekeren van elektriciteit. Hernieuwbare waterstof kan een grote rol spelen bij belangrijke functies in ons energie- en grondstoffensysteem.

Om subsidie aan te vragen moet u eerder hebben deelgenomen aan de interessepeiling voor IPCEI Waterstof.

Subsidies IPCEI Waterstof

Gesloten voor aanvragen

Subsidie voor ondernemingen en onderzoeksorganisaties die onderzoek doen naar vernieuwende producten en diensten met waterstoftechnologie.

Gesloten voor aanvragen

Subsidie voor ondernemingen en onderzoeksorganisaties die een grootschalige elektrolysefaciliteit voor waterstof ontwikkelen.

Gesloten voor aanvragen

Subsidie voor organisaties die zich bezighouden met de import en opslag van hernieuwbare waterstof in Nederland.

Gesloten voor aanvragen

Subsidie voor organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van vernieuwende producten, diensten of toepassingen met waterstoftechnologie op gebied van mobiliteit en transport.

Vragen over IPCEI Waterstof?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?