Open voor aanvragen

Laatste TEK-ontwikkelingen

Gepubliceerd op:
16 maart 2023
Laatst gecontroleerd op:
23 mei 2023

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond de TEK? Op deze pagina plaatsen we nieuws dat voor u van belang kan zijn.

Aanmelden voor nieuws?

Wilt u ook relevante informatie over de TEK en verduurzamen ontvangen via uw e-mailadres? Meld u aan via onderstaande knop.

TEK 6 weken open, eerste aanvragen toegekend

1 mei 2023 - Na 6 weken zijn er 3.368 TEK-aanvragen binnengekomen. 369 daarvan zijn al toegekend. In totaal keerden we een bedrag van € 3.557.235 uit.

Wilt u weten welke sectoren het meest aanvroegen? En meer resultaten?

Lees het volledige nieuwsbericht.

 

Bijna 500 aanvragen op dag 1

22 maart 2023 - De eerste dag van openstelling hebben we voor de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) 487 aanvragen ontvangen. De meeste aanvragen tot nu toe (129) komen vanuit de horeca.

Van de aanvragen van horeca-ondernemingen komen er 67 van restaurants, 63 van ondernemingen als fastfoodrestaurants, cafetaria's, ijssalons en eetkramen en 29 van cafés. Op de 4e plaats volgen veldvoetbalverenigingen (24) en brood- en banketbakkers (14). We houden u op de hoogte van de resultaten op de pagina TEK in beeld (daar vindt u ook een grotere afbeelding).

Beoordeling van aanvragen

De beoordeling van TEK-aanvragen die wij in de eerste weken ontvangen duurt ongeveer 3 weken. De aanvragen worden deels automatisch beoordeeld door een computersysteem dat de eerste weken moet worden gevoed met real-time data van de eerste aanvragen. Het verwerken en beoordelen van aanvragen gaat daarna aanmerkelijk sneller.

Meer weten?

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

TEK is open!

21 maart 2023 - De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) is sinds vanmorgen, 21 maart 2023, 09:00 uur open voor aanvragen. U vraagt met terugwerkende kracht aan over de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. U kunt aanvragen tot en met 2 oktober 17:00 uur.

De TEK opent 21 maart met lager voorschotpercentage

20 maart 2023 - Dinsdag 21 maart 09:00 uur opent de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb. De TEK was 28 februari al definitief, maar nu is toch het voorschotpercentage nog aangepast: van 50% naar 35%.

Lees het volledige nieuwsbericht

TEK-voorwaarden definitief, opening 21 maart

28 februari 2023 - De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) is al enkele keren aangepast. Op 28 februari werd de regeling gepubliceerd in de Staatscourant. Dit betekent dat alle voorwaarden definitief zijn. Ook is nu zeker dat de TEK opent op 21 maart  09:00 uur. Wilt u aanvragen? Bereid u alvast voor! 

Lees het volledige nieuwsbericht

Nieuwe ontwikkelingen rond de TEK

14 februari 2023 - De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) is aangepast. Het voorschotpercentage van de maximale tegemoetkoming is bijgesteld van 60% naar 50%. Verder zijn de definitieve modelprijzen 2022 voor gas en elektriciteit bekend.

Lees het volledige bericht.

TEK-regeling op hoofdlijnen uitgewerkt

19 december 2022 - De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) is op hoofdlijnen uitgewerkt. Minister Micky Adriaanse informeerde de Tweede Kamer op 16 december 2022. Er blijft nog wel gewerkt worden aan de regeling.

Lees het volledige nieuwsbericht

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op. Bel ons TEK-telefoonnummer: 088 042 44 60 of gebruik de livechat via de oranje tekstballon rechts onderaan deze pagina. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Info in English

Wilt u advies of heeft u vragen over hoe om te gaan met hogere energiekosten?

  • Via het KVK Energieloket krijgt u persoonlijk advies en praktische informatie over energie besparen en verduurzamen van uw bedrijf.
  • Het Ondernemersplein biedt u veel informatie over verduurzamen, energie opwekken, milieuregels en CO2 verminderen.
  • Bekijk ook onze pagina Energie besparen nu en straks voor tips over verduurzamen en regelingen die u daarbij helpen.
In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?