Innovatiemissie China: Groene chemie en circulaire plastics

Gepubliceerd op:
15 april 2024

Bent u actief op het gebied van biobased materialen, circulaire plastics/plastics recycling of CCU? Wilt u graag in contact komen met Chinese partners om kennis en ervaring uit te wisselen, en mogelijkheden voor samenwerking te verkennen? Ga dan mee met de innovatiemissie naar China van 9 tot en met 13 september 2024 (reistijd van en naar China niet meegerekend).  

maandag
9 september
t/m
vrijdag
13 september

Deelname

 • De kosten zijn € 250 per persoon, exclusief btw
 • Aanmelden voor 15 juni

Organisatoren

 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
 • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • ChemistryNL
 • Innovatie Attaché Netwerk China

Achtergronden bij de missie

Doelen 

U kunt het volgende uit de missie halen:

 • Beter begrip van ontwikkelingen en kansen in China door dialogen en discussies met Chinese experts en bezoeken aan verschillende organisaties
 • Een divers netwerk met potentiële partners in China bouwen
 • Een podium om de organisatie te belichten aan relevante stakeholders in China

Voor wie? 

De missie richt zich op bedrijven, kennisinstellingen en clusterorganisaties die op zoek zijn naar nieuwe kennis gedreven partnerschappen in China. Deelnemers zijn bijvoorbeeld directeuren, onderzoekers, R&D-managers of business development managers.

Innovatiemissies zijn kleinschalig. Er kunnen maximaal 2 professionals per organisatie mee, het aantal deelnemers is ongeveer 20. Bij veel aanmeldingen is het mogelijk dat we een selectie moeten maken. In dat geval kijken we onder andere naar hoe uw expertise aansluit op de missie. Na sluiting van de aanmeldperiode ontvangt u een definitieve bevestiging van uw deelname.

Programma

Het programma is momenteel in ontwikkeling en wordt zorgvuldig op maat samengesteld in samenspraak met de deelnemers aan de missie. Betreft de activiteiten van de missie kan gedacht worden aan o.a. het volgende:

 • Deelname aan het China Petroleum and Chemical International Conference (CPCIC)
 • Georganiseerd dialoog met relevante Chinese thema experts om ontwikkelingen en kansen beter te begrijpen
 • Verschillende netwerk en matchmaking momenten met overheden, bedrijven en kennisinstellingen in China, zowel de koplopers als vooruitstrevend MKB
 • Bezoeken aan innovatieve industrieparken/bedrijven en top kennisinstellingen

De missie wordt geleid door het boegbeeld van ChemistryNL, Jacqueline Vaessen.

Het programma zal bestaan uit een plenaire gedeelte, gevolgd door thema-specifieke onderdelen op biobased materialen, plastics recycling en CCU. Tijdens de missie worden kansen in China’s drie innovatieve regio’s belicht, bestaande uit de clusters in de omgeving van Beijing, Shanghai en Guangzhou.

Voorafgaand aan de missie wordt voor de deelnemers een online webinar georganiseerd over ondernemen en samenwerken met China.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 per persoon, exclusief btw. Hierbij inbegrepen is deelname aan het collectieve programma, transfers via wegvervoer van en naar programmaonderdelen en de maaltijden die in het programma zijn vermeld.

De reis van Nederland naar China en weer terug, het verblijf in hotels, eventuele vluchten binnen China en alle individuele kosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meldt u zich dan vóór 15 juni aan via het online registratieformulier.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze innovatiemissie? Neem voor inhoudelijke vragen contact op met:

Voor organisatorische zaken kunt u mailen naar ons team Innovatiemissies: innovatiemissies@rvo.nl.

De missie wordt georganiseerd in samenwerking tussen het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Innovatie Attaché Netwerk in China (op de Nederlandse ambassade en consulaten in China) en ChemistryNL (Topsector Chemie) worden ingezet om een intensief programma vorm te geven.

Bent u tevreden over deze pagina?