Innovatiemissie Taiwan: Geïntegreerde Fotonica, Advanced Packaging en Quantum Technologie

Laatst gecontroleerd op:
14 mei 2024
Gepubliceerd op:
17 april 2024

Bent u actief op het gebied van geïntegreerde fotonica, advanced packaging van halfgeleiders of quantum technologie, en heeft u interesse om met ons de kansen en ontwikkelingen van deze sleuteltechnologieën in Taiwan te verkennen? Ga dan mee met deze innovatiemissie naar Taiwan van 2 tot en met 6 september 2024. 

taiwan
maandag
2 september
t/m
vrijdag
6 september

Deelname

 • Aanmelden voor 1 juni
 • De kosten zijn € 250 exclusief btw

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • PhotonDelta

Geïntegreerde fotonica, advanced packaging en quantum technologie zijn belangrijke sleuteltechnologieën in zowel Nederland als Taiwan. Naast belangrijke bedrijven als TSMC, Mediatek, UMC, ASE en SPIL, heeft Taiwan een uitgebreid ecosysteem op elk van deze domeinen. Daarnaast heeft Nederland, met diverse nationale programma’s gericht op deze onderwerpen een sterke internationale positie. Deze missie biedt een unieke kans om de samenwerking met de grootste productielocatie van halfgeleiders en het innovatieve ecosysteem in Taiwan verder uit te diepen en de nieuwste technologieën op te schalen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert de missie uit in nauwe samenwerking met PhotonDelta.

Doelen missie

 • Het versterken van de relaties met (potentiële) partners voor gezamenlijk onderzoek, ontwikkeling en commercialisatie van technologische innovaties op het gebied van productie van fotonische chips, advanced packaging, heterogene integratie en chiplet technologie, compound halfgeleider materialen, en quantum technologie.
 • Het intensiveren van de bilaterale samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen.
 • Het verder ontwikkelen van bilaterale regelingen en programma’s ter ondersteuning van de samenwerking.

Conceptprogramma

We proberen de specifieke wensen van de deelnemers zoveel mogelijk mee te nemen in de ontwikkeling van het programma. Het conceptprogramma in het kort:

 • Maandag: NL – TW Innovation Cooperation Conference 
 • Dinsdag: Meetings Heterogenous Integration Association & National Quantum Team
 • Woensdag: SEMICON Taiwan
 • Donderdag:  Bezoek/ Lab Tour Industrial Technology Research Institute
 • Vrijdag: Bedrijfsbezoek 

Voor wie

Deze innovatiemissie is vooral bedoeld voor professionals, industrieën en kennisinstellingen die werken aan geïntegreerde fotonica, advanced packaging en/ of quantumtechnologie.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 per persoon. Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners als dit is vermeld in het programma. 

Deelname is exclusief: reis- en verblijfskosten, alle individuele kosten en mogelijke kosten voor de matchmaking.

Let op: als innovatiemissiedeelnemer zullen we ook de SEMICON Taiwan bezoeken maar zult u geen aanwezigheid hebben (logo oid) op het Holland Paviljoen. Zie hieronder, mocht u wel interesse hebben in paviljoendeelname.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u dan vóór zaterdag 1 juni aan via het online registratieformulier.

De missie is kleinschalig. Per organisatie wordt gestreefd naar max. 1 deelnemer. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen is er mogelijk nog een tweede deelnemer toegestaan. 
Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook kijken wij hoe goed uw expertise binnen de scope en het doel van de missie past. Registratie betekent daarom nog niet of u wordt toegelaten tot de missie. U krijgt een definitieve bevestiging van deelname na sluiting van de registratie.

Beursdeelname Semicon Taiwan 2024

SEMICON Taiwan is het belangrijkste jaarlijkse evenement voor de micro- en nano-elektronica-industrie in Taiwan en een van de grootste vakbeurzen voor de halfgeleiderindustrie ter wereld met meer dan 45.000 bezoekers en 700 internationale exposanten. 

Als innovatiemissie zullen we één dag de SEMICON Taiwan-beurs bezoeken (wij regelen voor iedereen een bezoekerspas) waar iedereen zelf rond kan lopen, en afspraken kan maken met relevante Taiwanese bedrijven. 

Er is ook de mogelijkheid om met een stand op het Holland High Tech Paviljoen deel te nemen aan de SEMICON Taiwan Beurs. Mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de zogenoemde 'business delegation', neem dan contact op met Matthijs van der Hoorn, Hoofd Economische Afdeling bij het Netherlands Office Taipei via matthijs-vander.hoorn@nlot.org.tw of registreer op hightech.nl

Uw bijdrage voor deelname aan het paviljoen bedraagt € 2.500 (exclusief btw). Er zijn maximaal 10 plaatsen beschikbaar.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden vragen wij u om na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Meer weten?

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neem dan contact op met: 

 

Bent u tevreden over deze pagina?