Advanced real-time data analysis used for infrastructure resilience

Laatst gecontroleerd op:
10 mei 2024
Gepubliceerd op:
3 juni 2024

Geavanceerde realtime data-analyse is essentieel voor de weerbaarheid van slimme steden. Het stelt ons in staat om snel risico's te identificeren en te reageren, voorkomt grote schade en bevordert samenwerking tussen publieke en private actoren. Ondersteuning voor onderzoek hierin is cruciaal voor de veiligheid van onze kritieke infrastructuren.

Deze Europese subsidie is bedoeld voor projecten die bijdragen aan data-analyse voor infrastructuurbestendigheid en hoort bij het Horizon Europe Programme.

Om in aanmerking te komen voor het verkrijgen van deze subsidie, dienen projectvoorstellen bij te dragen aan één of meer van onderstaande doelen:

 • Verbeterde risico-identificatie in infrastructuurnetwerken en 'smart cities' door realtime (big)data-analyse op beveiligde platforms, voor zowel publieke als private spelers. Dit alles binnen wettelijke en publieke kaders.
 • Tools en processen die belanghebbenden helpen om risico's te identificeren, analyseren, beoordelen en monitoren. Dit met behulp van diverse databronnen zoals audio, video en webcontent.
 • Snelle en continue realtime identificatie, classificatie en detectie van gevaren in infrastructuurnetwerken en toeleveringsketens.
 • Interfaces en verbeterde samenwerking tussen detectie- en responssystemen, nationale/EU-risicobeheersystemen en hulpmiddelen voor externe werkzaamheden.
 • Betere cyberweerbaarheid van industriële toekomstige netwerken en cloudgegevens in specifieke infrastructuurdomeinen.
  Verbeterde mogelijkheden om risicofactoren in netwerkinfrastructuur realtime in kaart te brengen met behulp van 'earth observation' en locatiegegevens.

Praktische informatie

 • Subsidieprogramma: Horizon Europe
 • Budget: € 23,4 miljoen
 • Verwacht aantal gefinancierde projecten: 4
 • Openstellingsperiode call: 27 juni 2024 - 20 november 2024

Doelgroep

Deelname is in principe voor iedere organisatie mogelijk: bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties die zich bezighouden met onderzoek.

Consortiumvorming

Voor deze subsidie komen alleen consortiums voor deelname in aanmerking. Dit consortium moet als begunstigden drie onafhankelijke rechtspersonen omvatten, die elk in een ander land zijn gevestigd, namelijk:

 • Ten minste één onafhankelijke rechtspersoon gevestigd in een lidstaat;
 • Ten minste twee andere onafhankelijke rechtspersonen, elk gevestigd in een andere lidstaat of geassocieerd land.

Projectselectie en evaluatie

Voor het verkrijgen van het Celtic-label dient men een project in bij het Celtic-Next office. Bij een positieve evaluatie van het project, ontvangt het project het Celtic-Next-label.

Vragen over cybersecurity subsidies?

Heeft u behoefte aan meer informatie, of interesse om deel te nemen aan een cybersecurity innovatie project? Dan kunt u contact opnemen met onze projectadviseurs. Zij helpen u graag met het indienen van uw cybersecurity innovatie project. Door ons contactformulier kunt u uw interesse achterlaten, en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door een adviseur van de RVO.

Horizon Europe

Horizon Europe financiert onderzoeks- en innovatieprojecten, zowel kleinschalige als grootschalige. Zowel gericht op fundamenteel onderzoek als marktgerichte ontwikkeling. Het programma biedt kansen voor mkb'ers en grote bedrijven, maar ook voor universiteiten en kennisinstellingen, (regionale) overheden en maatschappelijke organisaties. Er zijn mogelijkheden voor zowel individuele onderzoekers en mkb'ers als samenwerkingsverbanden. 

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras pharetra sapien eu nisi iaculis tempor. Pellentesque blandit, nisl vitae lobortis pretium, ante dui facilisis est, porta molestie magna lorem vitae libero."

Voornaam Achternaam
CEO
Adviseur IMVO-steunpunt tijdens webinar
In opdracht van:
Bent u tevreden over deze pagina?