Approaches and tools for security in software and hardware development and assessment

Laatst gecontroleerd op:
10 mei 2024
Gepubliceerd op:
4 juni 2024

Software vormt de kern van alle digitale technologieën en is essentieel voor IT-infrastructuren, -diensten en -producten. Momenteel wordt bij softwareontwikkeling de nadruk gelegd op snelle implementatie, wat ten koste gaat van de veiligheid. Daarom moeten beveiligingstechnieken in zowel software als hardware worden geïntegreerd.

Deze Europese subsidie is gericht op onderzoek naar middelen voor het ontwikkelen en beoordelen van beveiliging in software en hardware. Projecten moeten aan één of meer van onderstaande doelstellingen bijdragen:

 • Verbeterde beveiligingstechnieken voor hardware en software; veerkrachtige systeemontwerpen.
 • Verbeterde toegang tot het testen van hardware en software in virtuele, gesloten en beveiligde omgevingen.
 • Systematisch en, waar mogelijk, geautomatiseerd onderzoek naar kwetsbaarheden, software-analyse en beveiliging.
 • Betrouwbare certificeerbare hardware en software.
 • Op kunstmatige intelligentie gebaseerde beveiligingsdiensten zoals voorspellende beveiliging, vergevorderde detectie van afwijkingen en indringers, en systeemgezondheidscontroles.

Praktische informatie

 • Subsidieprogramma: Horizon Europe
 • Budget: € 37 miljoen
 • Verwacht aantal gefinancierde projecten: 6
 • Openstellingsperiode call: 27 juni 2024 - 20 november 2024

Doelgroep

Deelname is in principe voor iedere organisatie mogelijk: bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties die zich bezighouden met onderzoek.

Consortiumvorming

Voor deze subsidie komen alleen consortiums voor deelname in aanmerking. Dit consortium moet als begunstigden drie onafhankelijke rechtspersonen omvatten, die elk in een ander land zijn gevestigd, namelijk:

 • Ten minste één onafhankelijke rechtspersoon gevestigd in een lidstaat;
 • Ten minste twee andere onafhankelijke rechtspersonen, elk gevestigd in een andere lidstaat of geassocieerd land.

Projectselectie en evaluatie

Voor het verkrijgen van het Celtic-label dient men een project in bij het Celtic-Next office. Bij een positieve evaluatie van het project, ontvangt het project het Celtic-Next-label.

Vragen over cybersecurity subsidies?

Heeft u behoefte aan meer informatie, of interesse om deel te nemen aan een cybersecurity innovatie project? Dan kunt u contact opnemen met onze projectadviseurs. Zij helpen u graag met het indienen van uw cybersecurity innovatie project. Door ons contactformulier kunt u uw interesse achterlaten, en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door een adviseur van de RVO.

Horizon Europe

Horizon Europe financiert onderzoeks- en innovatieprojecten, zowel kleinschalige als grootschalige. Zowel gericht op fundamenteel onderzoek als marktgerichte ontwikkeling. Het programma biedt kansen voor mkb'ers en grote bedrijven, maar ook voor universiteiten en kennisinstellingen, (regionale) overheden en maatschappelijke organisaties. Er zijn mogelijkheden voor zowel individuele onderzoekers en mkb'ers als samenwerkingsverbanden. 

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras pharetra sapien eu nisi iaculis tempor. Pellentesque blandit, nisl vitae lobortis pretium, ante dui facilisis est, porta molestie magna lorem vitae libero."

Voornaam Achternaam
CEO
Adviseur IMVO-steunpunt tijdens webinar
In opdracht van:
Bent u tevreden over deze pagina?