Green Deal
Nederland kiest voor groene groei. Economische groei waarbij we rekening houden met onze leefomgeving en duurzame ontwikkeling. De regering geeft met de Green Deals ruimte aan vernieuwende projecten uit de samenleving. En versnelt daarmee de overstap naar een duurzamere economie.
Wij ondersteunen de ministeries van Economische Zaken en Klimaat, Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en voedselkwaliteit bij de uitvoering van de Green Deals.
Hoe werkt een Green Deal?
Bij de uitvoering van duurzame ideeën lopen ondernemers, beleidsmakers en groepen burgers soms tegen drempels aan. De Green Deals zijn er om die weg te nemen. De rol van de overheid hierbij verschilt per project. Denk hierbij aan:
- wegnemen van drempels in wetten en regels
- toegankelijk maken van netwerken
- verder helpen om financiële steun te krijgen
- inbrengen van kennis
De Green Deal is niet voor financiële steun van initiatieven. Green Deals moedigen bij voorkeur anderen aan om duurzamer te ondernemen. En maken de weg vrij voor volgende duurzame projecten. Zo zorgen Green Deals samen voor brede navolging en invloed.
Onderwerpen
De Green Deals duren gemiddeld 2 tot 3 jaar. De hoofdonderwerpen zijn:
- energie
- voedsel
- water
- grondstoffen
- biodiversiteit
- mobiliteit
- biogebaseerde economie
- klimaat
- bouw
Vragen over de Green Deals?
Wilt u weten of uw project kans maakt om in aanmerking te komen voor een Green Deal? Of heeft u een andere vraag? Wij helpen u op verschillende manieren verder.