Klimaatactie in ontwikkelingslanden

Gepubliceerd op:
7 oktober 2021
Laatst gecontroleerd op:
6 oktober 2021

Met hun kennis en ervaring dragen Nederlandse ondernemers, kennisinstellingen en ngo's bij aan de strijd tegen klimaatverandering en aan het beperken van de gevolgen. Nederland investeert in innovatieve oplossingen en klimaatbestendige infrastructuur in ontwikkelingslanden. Zo steunen we de mensen die het hardst getroffen worden door de gevolgen van klimaatverandering.

Krijg advies voor uw klimaatactie-idee

Wilt u helpen om de gevolgen van klimaatverandering in de wereld te verminderen? Heeft u een innovatief idee om de uitdagingen van klimaatverandering in ontwikkelingslanden aan te pakken? Bespreek uw idee met onze adviseurs, zij helpen u graag verder.

Financiering klimaatactieprojecten

Er is dringend behoefte aan projecten die klimaatverandering tegengaan en de gevolgen ervan beperken. Wilt u meewerken aan duurzame oplossingen in ontwikkelingslanden? Samen kunnen we het verschil maken.

Publiek-private partnerschappen

De Nederlandse overheid werkt steeds meer samen met marktpartijen. Deze zogeheten publiek-private partnerschappen (PPP's) tussen overheid, bedrijven, kennisinstellingen en ngo's vergroten de denk- en innovatiekracht van de markt door middel van projecten en ontwikkeling. Ontdek de waarde van partnerschappen en een breed netwerk.

Bijdragen aan duurzame ontwikkelingsdoelen

Projecten op het gebied van klimaatverandering dragen bij aan de volgende Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's):

SDG 6: schoon water en sanitair;
SDG 7: betaalbare en duurzame energie;
SDG 13: klimaatactie.

Blijf op de hoogte!

Bekijk het overzicht van projecten die wij uitvoeren op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. U kunt onder meer filteren op locatie, sector en programma.

Wilt u op de hoogte blijven via onze nieuwsberichten en topverhalen van over de hele wereld? Meld u dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Vragen over klimaatactie?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?