Marktrapport Brazilië: Biogas Minas Gerais

Laatst gecontroleerd op:
1 juli 2021
Gepubliceerd op:
25 juni 2021

Hoe ziet de biogasindustrie in Minas Gerais eruit en welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven? Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Minas Gerais: Renewable Energy Biogas'. U kunt het rapport opvragen via het formulier op deze pagina. 

Rapport 'Minas Gerais: renewable energy biogas'

In het laatste kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021 heeft de Netherlands Business Support Office (NBSO) in Belo Horizonte een onderzoek laten uitvoeren naar zakelijke kansen in de biogassector in Minas Gerais. Het rapport geeft u een overzicht van de huidige biogassector, de kansen die er liggen, en hoe u daarop kunt inspelen.

De Braziliaanse biogassector

Brazilië heeft toegang tot een grote hoeveelheid biomassa. Biogas kan hier op grote schaal gewonnen worden. Het opwekkingspotentieel van dit gas is in het rapport geanalyseerd om investeringen en zakelijke kansen voor deze sector goed in kaart te brengen.

Kansen in de biogas voor Nederlandse ondernemers in Minas Gerais

Er zijn grote kansen voor handel en samenwerkingsverbanden op het gebied van biogas, tussen bedrijven uit Nederland en uit Minas Gerais. In alle fasen van het opwekken van biogas zijn exportmogelijkheden vastgesteld. Zo zijn er mogelijkheden in:

  • voorbehandeling
  • biologische vertering
  • opslag
  • behandeling
  • warmtekrachtkoppeling
  • biomethane productie en instrumenten

Ook zijn de mogelijkheden voor samenwerking tussen bedrijven en internationale programma's in kaart gebracht.

3 tips voor de Braziliaanse biogas-markt

1. Leer de Braziliaanse cultuur goed kennen

Om de markt succesvol te betreden, is kennis vereist van de unieke cultuur en van de bedrijfsprocessen in Brazilië. Goede banden onderhouden met relevante stakeholders is de belangrijkste succesfactor.

2. Neem deel aan evenementen

Nederlandse ondernemers kunnen aandacht trekken door deel te nemen aan nationale en internationale evenementen. Deelnemen aan een consortium met een ontwikkelaar, bouwbedrijf en internationale investeerder, kan een goede springplank zijn. Kleinere bedrijven kunnen de aandacht trekken door gezamenlijk hun portfolio's te presenteren tijdens seminars en workshops.

3. Neem contact op met de ambassade of de NBSO

De Nederlandse Ambassade in Brasília en de NBSO in Belo Horizonte hebben een uitgebreid netwerk van zakenpartners in Brazilië, waar bedrijven en kennisinstellingen uit Nederland gebruik van kunnen maken.

Vraag direct gratis het rapport aan

Het volledige marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in deze sector en hoe u de markt kunt benaderen. Vul het onderstaande formulier in en ontvang het rapport direct gratis in uw mailbox.

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?