E-learnings: Zakendoen in China

Laatst gecontroleerd op:
14 februari 2022
Gepubliceerd op:
3 augustus 2020

Doet u zaken met China of heeft u plannen om daarmee te starten? RVO biedt via de International Business Academy 3 gratis e-learnings aan rondom intellectueel eigendom, IMVO en business etiquette. In de cursussen bespreken we in korte tijd de belangrijkste aandachtspunten die samenhangen met het onderwerp. Wilt u valkuilen voorkomen en snel én langdurig succes boeken bij het zakendoen met China? Volg dan deze e-learnings en zet een belangrijke stap bij uw voorbereiding.

International Business Academy

De International Business Academy is hét digitale platform dat ondernemers helpt bij het opdoen van nieuwe landspecifieke kennis en vaardigheden. Deze kennis kunt u gebruiken in de voorbereiding op uw markttoetreding, maar ook als u al actief bent op de Chinese markt. Kijk voor meer informatie over het platform of het aanbod van RVO voor andere landen op de International Business Academy.

RVO e-learnings rondom zakendoen in China

Voor ondernemers die actief zijn op de Chinese markt biedt RVO in de International Business Academy 3 gratis e-learnings aan:

E-learnings

Module Omschrijving
Intellectueel eigendom Niet iedere ondernemer beseft hoe belangrijk het is om intellectuele eigendomsrechten vast te leggen in China. Weet u bijvoorbeeld welke intellectuele eigendomsrechten u moet vastleggen? Waar u die kunt registreren? En wat u kunt doen als u nepproducten tegenkomt op een beurs of in een Chinese webshop? In deze e-learning komt intellectueel eigendom in China van A tot Z aan bod.
Introductie Business etiquette Hoe herkent u de belangrijkste persoon in een vergadering? Waar moet u gaan zitten tijdens een etentje met uw zakenpartners? En waarom duurt het toch zo lang voordat uw Chinese partner antwoordt op uw e-mail? De e-learning beantwoordt deze vragen en geeft u inzicht in alles wat u moet weten over de Chinese zakencultuur.
Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen  De Nederlandse overheid verwacht dat ondernemers op een maatschappelijk verantwoorde manier zakendoen in China. De e-learning bespreekt de belangrijkste aandachtspunten rond Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). Wat is IMVO? Hoe zien Nederland en China IMVO? En welke IMVO-onderwerpen zijn belangrijk in China?

Aanmelden

Schrijf u in voor de gratis online cursussen 'Intellectueel Eigendom in China' en 'Business Etiquette in China' via het cursusplatform van de International Business Academy. Wilt u zich verdiepen in andere cursussen over ondernemen in China? Ga dan naar het volledige cursusaanbod voor China om (betaalde) cursussen van andere aanbieders te bekijken.

Bekijk ook onze landenpagina voor meer informatie over zakendoen met China.

Wat kan ik verwachten van de e-learnings?

Wilt u eerst een indruk krijgen van de e-learnings 'Intellectueel Eigendom in China' en 'Business Etiquette in China', voordat u zich inschrijft? Bekijk dan onderstaande 30-seconden-video's voor een voorproefje.

Meer weten?

  • Heeft u vragen over de International Business Academy, tips of suggesties? Of wilt u meer weten over zakendoen in China? Neem dan contact met ons op. Onze China-adviseurs helpen u graag verder. Bekijk ook onze landenpagina voor meer informatie over zakendoen met China.
  • Wilt u meer weten over het aanvragen van een octrooi voor het land waar u zakendoet? Kijk dan op onze pagina Octrooi aanvragen voor het buitenland.

Meer weten over zakendoen in China?

Volg de gratis e-learnings bij de International Business Academy

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?