Video's: IMVO bij zakendoen in China

Gepubliceerd op:
31 augustus 2021
Laatst gecontroleerd op:
16 november 2021

Doe je zaken met China of heb je plannen om daarmee te starten? RVO biedt je 3 gratis video's aan over IMVO bij zakendoen in China. Wil je valkuilen voorkomen en langdurig succes boeken bij het zakendoen met of in China? Dan moet je deze videoserie zien!

Bezoek ook onze China-pagina voor meer informatie over zakendoen met dit land.

Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)

In de 3 video's bespreken we de belangrijkste aandachtspunten rond Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in China.

Video's IMVO bij zakendoen in China

Voor ondernemers die actief zijn op de Chinese markt biedt RVO gratis 3 video's aan over Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). In deze video's hoor je alles wat je moet weten over IMVO als je zakendoet met China. Lees hieronder meer over de inhoud van de video's.

Informatieve video's Inhoud
Deel 1:
Wat is Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)?

In de eerste video van deze reeks ontdek je wat internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen precies inhoudt. Ook komen de IMVO-richtlijnen van de VN en de OESO aan bod. Verder krijg je informatie over de 6 stappen van het due diligenceproces. Het is slim om als ondernemer deze stappen te doorlopen.

Deel 2:
IMVO-verschillen tussen Nederland en China

MVO betekent in Nederland en de EU niet hetzelfde als in China. Wat zijn dan de verschillen tussen MVO in Nederland en in China? En wat verwachten beide landen van jou als ondernemer? Ontdek de antwoorden op deze vragen in deel 2 van de videoserie.

Deel 3:
Belangrijke IMVO-aspecten bij zakendoen in China

4 aandachtsgebieden zijn van belang bij het zakendoen met China, namelijk: milieu, arbeidsomstandigheden, corruptie en mensenrechten (waaronder geen dwangarbeid, en LHBTI- en vrouwenrechten). In deze afsluitende video komen alle 4 onderwerpen aan bod.


Je kunt de video's ook achter elkaar bekijken in onze YouTube-afspeellijst.

Voorproefje van de video's

Wil je eerst een voorproefje van de videoserie 'IMVO bij zakendoen in China'? Bekijk de onderstaande video en krijg in 1 minuut een eerste indruk.

Meer weten?

  • Heb je vragen over de IMVO-video's, tips of suggesties? Of wil je meer weten over zakendoen in China? Neem dan contact met ons op. Onze China-adviseurs helpen je graag verder. 
  • Bekijk ook onze landenpagina voor meer informatie over zakendoen met China.
  • Lees meer over de OESO-richtlijnen. De Nederlandse overheid verwacht dat je je aan deze richtlijnen houdt bij zakendoen in China.
  • Ook intellectueel Eigendom en business etiquette zijn belangrijke aandachtspunten bij het zakendoen in China. Volg onze e-learnings over deze onderwerpen.
  • De 'China business tool – be aware and prepare' helpt je om je beter voor te bereiden op zakendoen in en met China.

Meer weten over zakendoen in China?

Neem contact met ons op

088 042 42 42

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?