Handel Nederland - Estland

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
16 februari 2021

De handel tussen Nederland en Estland tekent zich sinds 2018 door een positieve, maar langzaam lager wordende handelsbalans. Tussen 2018 en 2020 voerden we elk jaar steeds meer in en steeds minder uit. Op deze pagina vindt u een overzicht van de handelscijfers.

Wilt u meer weten over het land Estland, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Estland.

Handelscijfers Nederland - Estland

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Estland

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 902 miljoen 2020
Totale invoer € 428 miljoen 2020
Handelsbalans (positief/negatief) € 474 miljoen (+) 2020

Kijk voor de nieuwste cijfers over de handel tussen Nederland en Estland in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

Effect coronacrisis op handel met Estland

Bent u benieuwd naar de invloed van de coronacrisis op de handel tussen Nederland en Estland? Vergelijk dan de voorlopige import- en exportcijfers van 2021 met die van 2020. Zo krijgt u een idee van de impact van corona op de handel.

Effect op de Estse economie

Verschillende organisaties publiceren rapporten over de invloed van de coronacrisis op de economie, waaronder die van Estland. Zij actualiseren deze regelmatig. Bekijk de ontwikkelingen en vooruitzichten:

Belangrijkste uitvoerproducten naar Estland

Uitvoer vanuit Nederland naar Estland

Productgroep Bedrag Jaartal
Elektrische apparaten € 311 miljoen 2020
Andere ruwe dierlijke en plantaardige producten € 49 miljoen 2020
Groenten en fruit € 44 miljoen 2020

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van uitvoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Estland.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Belangrijkste invoerproducten uit Estland

Invoer vanuit Estland naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Ruwe aardolie en aardolieproducten € 79 miljoen 2020
Kurk en hout € 64 miljoen 2020
Geprefabric. bouwwerken, sanitaire artikelen, install. centrale verwarming en verlichtingstoest. € 31 miljoen 2020

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van invoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Estland naar Nederland.

Voorlopige importcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige importcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Handelsinformatie via TradeMap

In TradeMap van het International Trade Centre (ITC) kunt u ook de handelsstromen naar en uit Estland bekijken. Het voordeel is dat u hier ook niet-Nederlandse handelsstromen ziet. Selecteer bovenaan bij 'partner' een ander land dan Nederland. Zo vergelijkt u de Nederlandse cijfers met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, gebruikt TradeMap HS-codes om goederen in te delen in categorieën. Dit Harmonised System (HS) wordt gebruikt door bedrijven en douanes wereldwijd. Houd hier bij uw zoekopdracht rekening mee.

Overzicht handelscijfers

Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

Meer weten?

Ontdek uw kansen

Wilt u weten of de Estse markt ook voor u interessant kan zijn? Of loopt u rond met exportplannen voor Estland? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij kunnen u helpen bij het vinden van kansen en zakenpartners of u adviseren over andere exportzaken.

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?