Handelscontracten Finland

Gepubliceerd op:
1 oktober 2013
Laatst gecontroleerd op:
30 juli 2020

Conflicten met buitenlandse klanten of leveranciers zijn vervelend. Bijvoorbeeld als uw klant klachten heeft over de levertijd van uw product. Of als uw leverancier zijn afspraken niet nakomt. Met een contract kunt u terugvallen op afspraken die u met uw klant of leverancier heeft gemaakt.

Contracten zijn niet verplicht, maar wel handig. Op Ondernemersplein vindt u meer informatie over de inhoud van een internationaal contract.

Internationale modelcontracten

Bij de International Chamber of Commerce Nederland (ICC Nederland) kunt u verschillende Engelstalige modelcontracten bestellen. Deze helpen u bij het internationaal zakendoen. Regelmatig organiseert ICC Nederland seminars en trainingen over internationaal contracteren.

Wetgeving handelsagenten

De wetgeving over handelsagenten is opgenomen in wet 417/92. Hierin zijn de bepalingen van richtlijn 86/653/EEG voor zelfstandige handelsagenten verwerkt.

De 'Finnish Foreign Trade Agents Federation' is een vereniging van agenten, distributeurs en importeurs. Deze agenten zijn betrekkelijk kleine, particuliere ondernemingen, waarvan de meeste actief zijn in sectoren als textiel, kleding, meubilair en grondstoffen. U kunt bij de brancheorganisatie terecht voor het vinden van een agent of aanvullende informatie.

Arbitrage

Informatie over handelsgeschillen en regels op het gebied van arbitrage in Finland kunt u vinden op het Arbitrage Instituut van de Kamer van Koophandel.

Zoekt u een zakenpartner in het buitenland?

Wij zetten graag ons netwerk voor u in.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?