Kroatië: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
6 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
19 januari 2021

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Zagreb en de honorair consuls in Dubrovnik, Split en Opatija staan klaar voor u als ondernemer. Bij de ambassade zitten ook specialisten op het gebied van landbouw.

Kent u de wegen in Kroatië al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Het ambassadenetwerk helpt u dan.

Ambassade in Zagreb

U vindt de Nederlandse ambassade in de wijk Kaptol, vlakbij het Ribnjak Park en de 13e-eeuwse kathedraal van Zagreb. U vindt het bezoekadres en algemene contactgegevens op de website Netherlands and You.

Voor uw ondernemersvragen heeft de ambassade een economische afdeling en een landbouwattaché. Lees hieronder wat zij voor u kunnen doen en hoe u direct contact opneemt.

Economisch afdeling

De economische afdeling behartigt de economische belangen van Nederland in Kroatië en bevordert de aanwezigheid van het Nederlandse bedrijfsleven op de Kroatische markt. De medewerkers van de Nederlandse ambassade in Kroatië bieden met hun economische expertise ondersteuning voor elke sector. Ook helpen ze bij het vinden van zakelijke kansen en zakenpartners.

Neem contact op
T: +385 146 422 00
E: zag-ea@minbuza.nl

Landbouwattaché

U kunt bij de landbouwattaché in Zagreb terecht voor vragen over de landbouw of de voedselindustrie in Kroatië.

Neem contact op
E: zag-lnv@minbuza.nl

Consulaten

In Kroatië heeft Nederland alleen honorair consulaten. U vindt ze in Dubrovnik, Split en Opatija. Aan het hoofd van een honorair consulaat staat een honorair consul. De honorair consul vertegenwoordigt algemene en economische belangen van Nederland in zijn of haar regio. Bij honorair consulaten kunt u geen reisdocumenten, visa of officiële documenten of verklaringen aanvragen. Voor consulaire bijstand en informatie kunt u terecht bij de ambassade te Zagreb.

U vindt de contactgegevens van de honorair consulaten op de website Netherlands and You.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?