Bedrijf starten in Zuid-Korea

Gepubliceerd op:
10 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
1 november 2023

Wilt u een bedrijf starten in Zuid-Korea? Of misschien een partnerschap aangaan met een Zuid-Koreaans bedrijf? Investeren in een ander land betekent dat u moet voldoen aan de eisen in dat land. Denk aan eisen op het gebied van ondernemingsvormen of de afdracht van belastingen. Gelukkig vindt u veel hulp online.

Onze regio-adviseurs kunnen u meer informatie geven over het starten van een bedrijf in Zuid-Korea. Kijk op onze dienstverleningspagina voor een overzicht van wat wij voor u kunnen betekenen.

Bent u een start-up met internationale ambities? Lees dan eerst onze informatie voor start-ups die willen beginnen in het buitenland.

Ondernemingsvormen in Zuid-Korea

Welke ondernemingsvorm past bij uw bedrijf? Dat is een belangrijke vraag als u gaat investeren in een ander land.

U kunt als buitenlandse investeerder in Zuid-Korea op verschillende manieren de markt betreden. Het starten van een lokaal bedrijf is de meest voorkomende optie. Vaak is dit in Zuid-Korea een naamloze vennootschap. Ook kunt u een bijkantoor of filiaal van uw huidige bedrijf openen in Zuid-Korea. Tenslotte is er de mogelijkheid om een bijkantoor te openen voor ondersteunende activiteiten, een zogenaamd 'liaison office'.

Meer informatie over de verschillende ondernemingsvormen vindt u op Invest Korea.

Wilt u hierover van gedachten wisselen met een van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Het Zuid-Koreaanse investerings- en zakenklimaat

In de rubriek 'Ease of Doing Business' van de Wereldbank kunt u de administratieve verplichtingen en regeldruk in Zuid-Korea vergelijken met die van andere landen. In deze ranglijst komen onder meer zaken als belastingen, de registratie van onroerend goed en inhuren van personeel aan bod.

Let op: De Wereldbank heeft onregelmatigheden gevonden in de ranglijsten van 2018 en 2020. Na intern onderzoek (pdf) is besloten om met de Doing Business-rapporten te stoppen. De Wereldbank werkt momenteel aan de nieuwe methode B-READY om een betrouwbare ranglijst te maken. Deze is nog niet beschikbaar. Kijk voor updates op de website van de Wereldbank.

Databanken met informatie over investeringskansen

Via RVO kunt u toegang krijgen tot verschillende databases. Hiermee doet u zelf onderzoek naar het land waar u een bedrijf wilt starten. Bronnen als het International Trade Center (ITC) bieden een schat aan informatie over investeringsmogelijkheden en de toegangseisen.

Speciale Economische Zones

Speciale economische zones kunnen voor u als buitenlandse investeerder fiscaal aantrekkelijk zijn.

Zuid-Korea heeft zeven vrijhandelszones, verdeeld over de verschillende provincies. Ze worden aangeduid als de Korean Free Economic Zones. Korean Free Economic Zones geeft meer informatie over de zones.

Andere voordelen

U vindt een overzicht van regelingen op Invest Korea.

MVO in Zuid-Korea

Als u investeert in Zuid-Korea denk dan ook na over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). MVO betekent dat uw bedrijfsactiviteiten geen negatieve invloed hebben op de lokale omgeving. Wilt u een stap verder gaan, dan kunt u bijdragen aan verbetering van deze situatie.

Bekijk bij Zakelijke kansen in Zuid-Korea hoe u maatschappelijk verantwoord onderneemt in Zuid-Korea.

Meer weten?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Onze adviseurs kunnen u meer informatie geven over het starten van een bedrijf in Zuid-Korea.

Advies over bedrijf starten in Zuid-Korea

Maak kennis met onze dienstverlening en vraag uw gratis adviesgesprek aan.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?