Contentspecialist

Laatst gecontroleerd op:
4 april 2024
Gepubliceerd op:
28 december 2023

Begrijpelijk communiceren is voor een een ingewikkelde organisatie als RVO soms een hele uitdaging. De leesbaarheid van wetteksten, regelingen en andere interne documenten laat vaak te wensen over. Daarom ben jij zo belangrijk. Je maakt een ingewikkeld onderwerp toegankelijk en begrijpelijk. Zo weten onze ondernemers waar ze aan toe zijn. 

Van 'Den Haag' naar Nederland

Den Haag voelt voor onze ondernemers soms ver weg en het het vertrouwen in de overheid daalt. Daarom willen we dat onze ondernemers de regelingen snappen die invloed op ze hebben. Tussen het lezen en het begrijpen van een tekst zit heel veel ruimte. Jij zorgt dat jouw uitingen voor alle lezers duidelijk zijn. 

Het is heel leuk om de inhoud in te duiken en ingewikkelde teksten te vertalen naar B1-niveau. Om van die stoffige teksten een leuk verhaal te maken waar de lezer iets mee kan. 

Yne Scheper
Contentspecialist

Puzzelen

Een goede webtekst, brief of email schrijven is soms nog een hele puzzel. Je hebt namelijk met nogal wat meningen te maken. Juridische zaken, de keten, woordvoerders: je moet alle input meenemen. Hoe leg je alles simpel uit en zorg je dat alles juridisch klopt? Jij legt die puzzel samen met je collega's. 

Ik leer graag mijn doelgroep en hun werkveld graag kennen. Zo weet ik precies waarom ik het doe, voor wie ik het doe en hoe ik ze verder kan helpen.

Maarten Bunt
Contentspecialist

Begrijpelijk en duidelijk

RVO is groot, dus ligt er een hele wereld aan content op je te wachten. Van officiële brieven tot webteksten en social campagnes. De opdrachten hier zijn net zo divers als de Nederlandse ondernemers. Want wij helpen iedereen vandaag al met morgen.

Bekijk wat RVO jou te bieden heeft

Iets voor jou?

Wil jij aan de slag bij een maatschappelijke publieke dienstverlener, waar je met een sfeervol team impact kunt maken op maatschappelijke transities, resultaten kunt vieren en waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen? Grijp je kans en bekijk de openstaande contentspecialisten-vacatures!

In deze rol kan ik doen wat ik leuk vind, waar ik goed in ben en kan ik mijn communicatieve skills inzetten om echt iets te betekenen voor de maatschappij. 

Meinte Dirksen
Contentspecialist

Nieuwsgierig naar onze andere vacatures?

Bekijk ze op werkenvoornederland.nl.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?