Advies bij RVO

Laatst gecontroleerd op:
8 maart 2024
Gepubliceerd op:
28 februari 2020

Onze missie is het stimuleren van duurzaam en innovatief ondernemerschap, nationaal en internationaal. Dat is zo veelzijdig dat je bij ons op elk vakgebied en met uiteenlopende achtergronden terechtkunt.

Bouw, life sciences, logistiek, agro, energie, ruimtevaart: op al deze terreinen – en meer – werken we. We ondersteunen beleidsmakers en ondernemers, helpen om processen te versnellen, ingangen te creëren en zorgen dat geld, kennis en informatie beschikbaar zijn.

"Mijn rol om dingen mogelijk te maken is leuk en ik vind het mooi om vooraan te staan bij de energietransitie."

Sarah Vaessen
Adviseur waterstof, RVO

Wat past bij jou?

Als adviseur kun je bij RVO veel kanten op. Zowel inhoudelijk als procesmatig en we hebben mogelijkheden op bijna elk terrein. Bovendien zitten we door het hele land verspreid (en voor een deel in het buitenland). Er is dus altijd wel een onderwerp dat bij jou past of een vestiging bij jou in de buurt.

Helpen bij regelingen

Er zijn talloze regelingen, afspraken en subsidies op het gebied van duurzaam en innovatief ondernemen. Ze lopen uiteen van handhaving van mestquota tot het ter beschikking stellen van kapitaal voor start-ups of het subsidiëren van klimaatmaatregelen. Als adviseur bij RVO zorg je dat Nederlandse ondernemers maximaal gebruik kunnen maken van deze regelingen. Omdat je een echte expert bent kun je jouw klanten goed helpen.

"Er zijn de afgelopen tijd veel jonge mensen aangenomen bij RVO. De combinatie van jong en oud, starters en ervaren, vind ik heel waardevol."

Lotte Wollerich
Adviseur Agro- en Foodketens, RVO

Verzamelen en verspreiden van kennis

Om ons werk goed te doen, moeten we van heel veel onderwerpen heel veel afweten. Die kennis zoeken we actief op, bij onze eigen collega’s, ministeries, universiteiten of andere kennisinstellingen en bij onze klanten. Zo weten we altijd wat de laatste ontwikkelingen zijn, zodat we geen kans missen. Meer en meer maken we daarbij gebruik van de mogelijkheden die (big) data daarbij bieden.

"Je krijgt een kijkje in de keuken zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste technologieën en kunt bedrijven helpen en stimuleren."

Ruud van Mossevelde
Coördinator bij het programma Duurzame Industrie, RVO

Bijdragen aan het behalen van doelen

Wij hebben veel opdrachtgevers: ministeries, zoals Economische Zaken en Klimaat, Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu. Maar we werken ook in opdracht van buitenlandse organisaties, zoals de Europese Commissie en de Verenigde Naties of niet-gouvernementele instellingen. De (beleids)doelen die zij formuleren zetten wij om in een breed palet aan diensten: financiële instrumenten, voorlichting, ondersteuning en gerichte stimulering.

"Ik heb de vrijheid om mijn werk voor een groot deel zelf in te richten. Als ik een bedrijf interessant vind kan ik er gewoon op bezoek gaan."

Sarah Vaessen
Adviseur waterstof, RVO

Onze eigen organisatie

Naast het zo goed mogelijk helpen van onze klanten, zijn we ook altijd op zoek naar manieren om onze eigen processen te verbeteren en ondersteunen we de organisatie bij het behalen van doelen. Er is dus ook volop ruimte voor adviseurs op het gebied van P&O, communicatie, ICT, finance & control of juridische zaken. Van onboarding tot Lean Six Sigma: voor professionals is er genoeg te doen.

Wie zoeken we voor onze adviseursfuncties?

Iedereen die graag bijdraagt aan het bereiken van innovatieve en duurzame doelen is welkom! Van adviseren over vergunningen tot het stimuleren van internationale handel, van natuurbehoud tot de chemische industrie en van informatiesystemen tot recruitment, er is altijd werk dat bij jou past. Je gaat je bij ons thuisvoelen als je je realiseert dat wij ons werk doen in een breed maatschappelijk en economisch kader: ondernemend, innovatief en agrarisch Nederland helpen om hun dromen te bereiken én te werken aan een toekomst die ondernemend en duurzaam is.

Adviseursvacatures bij RVO

Is jouw belangstelling gewekt? Kijk dan of er voor jou een geschikte adviesvacature is! Ga hiervoor naar Werken voor Nederland.nl.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?