Resultaten en verantwoording

Laatst gecontroleerd op:
18 april 2025
Gepubliceerd op:
12 maart 2025

Bij RVO werken we met belastinggeld. Daarom vinden we het extra belangrijk dat we verantwoord met ons geld omgaan en dat Nederlandse burgers en organisaties dit ook kunnen controleren. 

Als overheidsorganisatie leggen we verantwoording af aan de Nederlandse maatschappij. We zijn open over onze resultaten en over onze fouten. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat we dat willen. Het vertrouwen in de overheid daalt, terwijl  dat vertrouwen onmisbaar is in ons werk. Door open en transparant te zijn, willen we het vertrouwen dat ondernemers en organisaties in ons stellen behouden.   

Minder ingewikkeld

Soms zijn opdrachten waar wij een rol in hebben ingewikkeld. Dan raken bijvoorbeeld verschillende opdrachten elkaar. En het grote aantal opdrachten dat we uitvoeren voor verschillende opdrachtgevers maakt het voor onze klanten lastig om het overzicht te behouden: welke regeling of regel is er voor wie, in welke situatie? 

We doen er alles aan om die complexiteit in ons werk te verminderen. Dat is een hele klus, maar we hebben er vertrouwen in. We maken onze brieven begrijpelijker, werken iedere dag een beetje klantgerichter en maken onze regelingen en subsidies bereikbaarder met slimme ict-oplossingen. 

Jaarverslag/financiën

We publiceren ieder jaar een jaarverslag. Daarin laten we zien hoe RVO er financieel voor staat. We vinden het belangrijk dat iedereen dat kan zien. Bekijk het jaarverslag hieronder. 

Stand van RVO

Jaarlijks publiceren we een 'knelpuntenbrief': een brief met voorstellen om regels en regelingen minder ingewikkeld te maken. Die richten we aan de Tweede Kamer.

Officiële bekendmakingen

Via overheid.nl zijn alle bekendmakingen van RVO te volgen. Voor alle grote beslissingen plaatsen wij daar een uitleg.

Documenten aan de Tweede Kamer

We sturen regelmatig documenten naar de Tweede Kamer over onze werkzaamheden. Die zijn te vinden op rijksoverheid.nl.

Wet open overheid (WOO)

Iedereen heeft recht op informatie over wat de overheid doet, hoe ze dat doet en waarom. Overheidsorganisaties moeten die informatie uit zichzelf geven, of als iemand daarom vraagt. Dat is geregeld in de Wet open overheid. Zo kunnen burgers, maar bijvoorbeeld ook Kamerleden of journalisten, de overheid controleren. Openbaarheid is belangrijk voor de democratie in ons land. 

Bekijk de besluiten Wet open overheid.

Bent u tevreden over deze pagina?