"Tijdens stage ingezien dat werken echt leuk kan zijn"

Laatst gecontroleerd op:
1 maart 2023
Gepubliceerd op:
24 februari 2023

Tijdens haar master International Development studies dacht Núria Stikvoort, wat vind ik eigenlijk écht leuk om te doen als ik straks afgestudeerd ben? Ze merkte dat ze nog niet klaar was voor het werkende leven. Omdat haar master geen ruimte bood voor een stage, ging ze naast haar studie zelf op zoek. Ze solliciteerde voor een stagevacature bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ging aan de slag. "Deze meeloopstage was voor mij een moment om te leren voor de toekomst, maar ook om te onderzoeken wat ik leuk vind om later te doen."

Binnen RVO zijn er verschillende onderwerpen waar aan gewerkt wordt. Núria richtte zich tijdens haar stage op het actuele onderwerp 'gender'. "Ik vind dit een leuk en interessant onderwerp. Intern gaf ik advies aan collega's over het integreren van een genderbeleid, zodat hier in alle internationale projecten aandacht aan werd besteed. Ook heb ik een e-learning ontwikkeld over hoe gender geïntegreerd kan worden in een project."

"Mijn beeld van de overheid is compleet veranderd"

Voordat Núria startte bij RVO, had ze een ander beeld van de overheid. "Ik had de verwachting dat het voor een groot deel wat 'stoffig' zou zijn. Dat beeld is compleet veranderd. Ik werkte juist in een heel jong, dynamisch en divers team. Het was altijd gezellig op kantoor. Dit maakte het fijn om er te zijn." 

Ondanks dat de start overweldigend voor haar was door de grootte van de organisatie, heeft ze dit niet altijd zo ervaren. "Ik werkte veel samen met een buddy waar ik dagelijks mee kon schakelen. Ook had ik een goede klik met het team waardoor het heel hecht voelde. Daarnaast is iedereen ontzettend open. Zo ging ik wel eens met collega's van andere afdelingen koffie drinken omdat ik benieuwd was naar hun werk. Omdat de collega’s die ik sprak, passie hebben voor hun werk, vertelden ze hier met alle liefde meer over. Dit maakt de organisatie, ondanks de omvang, toch heel toegankelijk." 

Volgens Núria was er een gezonde 'work-life balance'. "Iedereen was supergemotiveerd en elke dag hard aan het werk, maar er was ook ruimte voor vrijheid. Zo hadden we geregeld een lekkere lunch of maakten we een wandeling tussen het werk door." 

Elke stap is weer een ontwikkeling 

"In de 6 maanden dat ik stage heb gelopen, waren er momenten dat mijn buddy en ik elkaar aankeken en dachten: we hebben vandaag echt weer stappen gezet. Dit merkten wij door erkenning van een collega of manager op een bepaald onderwerp. Of de urgentie die mensen nu zelf ook voelen voor het thema gender. De progressie was voelbaar." 

Naast de inhoudelijke ontwikkeling is ze ook tevreden met de persoonlijke ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt. "Ik ben trots dat ik tijdens mijn stage heb ingezien dat werken ook echt leuk kan zijn. Ik vond het namelijk toch best spannend hoe ik het werkleven zou ervaren. Ik heb gezien dat als het zo gaat als tijdens mijn stage bij RVO, het goed moet komen. Op deze manier kan ik zachtjes het werkleven inrollen en wordt de stap daarnaartoe kleiner."

Van stage naar eerste baan

Een wens voor veel stagiaires, is om hun stage om te zetten naar een baan. Voor Núria is deze wens uitgekomen. Na haar stage heeft ze gesolliciteerd op een functie binnen het team en is ze aangenomen. Een mooie afsluiting van haar stageperiode en een goed begin van haar eerste baan.  

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Núria aan de slag te gaan bij RVO? Bekijk dan de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?