Veelgestelde vragen investeren in stallen
Lees het antwoord op veelgestelde vragen over de Subsidie investeren in bewezen innovaties voor stallen.
U mag de leverancier opdracht geven voor de levering als wij uw aanvraag voor subsidie hebben ontvangen. Dit is op eigen risico. U krijgt namelijk alleen subsidie als wij uw aanvraag goedkeuren. Stuur bij uw aanvraag de offerte voor uw techniek mee.
U kunt bij uw gemeente informeren of u een nieuwe vergunning moet aanvragen. We adviseren om altijd bij uw gemeente te melden dat u een nieuwe techniek of managementmaatregel toepast. Geef ook aan dat deze de uitstoot van emissies verlagen.
Neemt u de techniek wel op in de vergunning? Dan is het voor een controlerende instantie als de Omgevingsdienst meteen duidelijk welke technieken u gebruikt.
In de Gecombineerde opgave moet u wel het goede huisvestingssysteem en alle toegevoegde technieken aan ons doorgeven.
In het pluimveedichtgebied zit veel fijnstof in de lucht. Dit is niet goed voor de leefomgeving. Vooral in dat gebied moet de fijnstof minder worden. Deze subsidie helpt daaraan mee. Daarom hebben de pluimveehouders in dat gebied meer kans op subsidie.
Een pluimveebedrijf kan meer locaties hebben dan één. En op deze locaties kunnen één of meer stallen staan.
U vraagt voor iedere locatie van het pluimveebedrijf apart subsidie aan. U kunt kiezen om in één of meer stallen een brongerichte techniek te plaatsen. Voor iedere locatie krijgt u maximaal € 200.000 subsidie. Vraagt u voor meer locaties aan? Dan krijgt u maximaal € 500.000 subsidie voor alle locaties van uw bedrijf samen.
U krijgt alleen een extra vergoeding als alle eigenaren jonger dan 41 jaar zijn. Dit geldt voor alle maten, vennoten en aandeelhouders. Of als het bedrijf korter dan 5 jaar geleden is gestart.
- Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur