Open voor aanvragen

Holland Venture Technologie Fonds I

Laatst gecontroleerd op:
7 februari 2020
Gepubliceerd op:
23 februari 2016

Holland Venture Technologie Fonds I (HVTF) investeert in Nederlandse ‘technology enabled’ (technologie gebaseerde) mkb-ondernemingen.

Het ervaren en betrokken investeringsteam van HVTF weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met haar deelnemingen. Daarbij is het gezamenlijke doel groei realiseren. Een breed netwerk van succesvolle ondernemers in Technology ondersteunt het fonds.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2015 - 2025
  • Investeringsperiode: 2015 - 2020
  • Fondsomvang: € 16.000.000
  • EZ-lening: € 4.000.000

Strategie

HVTF richt zich nadrukkelijk op Nederlandse technologie gebaseerde mkb-ondernemingen die nog in de beginfase van ontwikkeling verkeren en een aanzienlijke (internationale) groeipotentie kennen. De ondernemingen beschikken over een uniek product of unieke dienst die is gebaseerd op nieuwe technologieën en/of methodieken (geen adviezen).

Na het selecteren van de juiste bedrijven werkt HVTF samen met het management aan een verdere ontwikkeling van de onderneming door het formuleren van heldere strategische doelen, het behoud van focus en het in kaart brengen van de primaire doelgroepen. Bij een cashflow positief scenario kan deze focus worden uitgebreid met een verhoging van kwaliteit en service en een verbreding van de geografische spreiding, met als uiteindelijke doel uit te groeien tot marktleider.

Doelgroep

HVTF investeert in Nederlandse technologie gebaseerde mkb-ondernemingen die nog in de beginfase van ontwikkeling verkeren en een aanzienlijke groeipotentie kennen. De onderneming is niet langer dan 7 jaar commercieel actief en werkzaam in de sectoren: mobiel, software & cloud, big data, data infrastructuur, data analytics, automation of knowledge work, internet of things of cyber security.

Selectiecriteria

HVTF hanteert de volgende selectiecriteria:

 De onderneming:

  • is een innovatieve Nederlandse technologie gebaseerde mkb-onderneming
  • bevindt zich in de beginfase van haar ontwikkeling
  • beschikt over een uniek ‘technology-enabled’ product of dienst
  • heeft substantiële economische impact en (tractie op) betalende klanten
  • kent een aanzienlijke (internationale) groeipotentie
  • heeft behoefte aan een investeringsmaatschappij die kan ondersteunen bij waardecreatie

Beoogde resultaten

Het fonds loopt 10 jaar en heeft een fondsomvang van € 16 miljoen. HVTF streeft ernaar circa 10 investeringen te doen en zal deze ondernemingen actief ondersteunen bij hun groei.

Fondsmanagement

Holland Venture Management B.V. voert het Fondsmanagement. Contactpersonen zijn Laurens Platteeuw, Philip Wilms en Niels van Aalten. Kijk voor meer informatie op www.hollandventure.com.

Contactgegevens

Holland Venture Technologie Fonds I
Krijn Taconiskade 426
1087 HW AMSTERDAM
020 311 94 11
https://www.hollandventure.com
Email: info@hollandventure.com

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op
Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?