Gesloten voor aanvragen

Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW)

Gepubliceerd op:
23 maart 2021
Laatst gecontroleerd op:
10 november 2022

De Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW) is er voor zorginstellingen die wijkverpleging verlenen volgens de Zorgverzekeringswet en willen bijdragen aan meer tijd voor zorg, betere zorg en meer werkplezier in de wijkverpleging.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen. 

Doel

De SOW geeft organisaties een financieel steuntje in de rug om projecten voor nieuwe werkwijzen en verbeteringen in gang te zetten. De subsidieregeling ondersteunt de opstartperiode en de eerste periode van implementatie van de projecten.

Voorbeelden zijn projecten gericht op meer samenwerking, minder administratieve lasten en meer intervisie en intercollegiale toetsing. De SOW biedt subsidie die organisaties deels kunnen gebruiken om bijvoorbeeld personeel vrij te maken en externe capaciteit en deskundigheid in te huren.

Na uw aanvraag

Na ontvangst van uw volledige aanvraag krijgt u van ons bericht over de subsidie. Dit duurt maximaal 13 weken. Uw aanvraagdatum is de datum waarop wij uw volledige aanvraag hebben ontvangen. We kunnen u nog aanvullende vragen stellen over uw aanvraag. Lees wat u na uw aanvraag kunt verwachten en waar u de documenten vindt.

SOW in de praktijk

Laat u inspireren met tips, handreikingen en goede voorbeelden uit de praktijk. Of neem een kijkje op de pagina met toegekende projecten.

Benieuwd wat u kunt bereiken met steun van de SOW?

Wetten en regels

Vragen over SOW?

Bent u op zoek naar een sparringpartner? Neem contact op met anderen die met een vergelijkbaar project in de wijkverpleging bezig zijn voor advies, tips of inspiratie.

Heeft u andere vragen? Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?