TVL terugbetalen

Gepubliceerd op:
3 mei 2022
Laatst gecontroleerd op:
26 juli 2022

Voor ondernemers met omzetverlies door de coronamaatregelen is er vanaf juni 2020 de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Heeft u TVL gekregen en was uw omzet hoger dan verwacht? Dan heeft u mogelijk te veel geld ontvangen. Wat u teveel heeft gekregen, moet u terugbetalen.

Wanneer moet u TVL terugbetalen?

Na afloop van de subsidieperiode vragen wij u per e-mail naar uw werkelijke omzet. Hiermee berekenen wij uw definitieve subsidie. Dit noemen we de vaststelling. Is uw omzetverlies lager gebleken dan vooraf ingeschat? Dan kan het zijn dat u (een deel van) het voorschot van de TVL moet terugbetalen. Gaat het om een bedrag van € 500 of minder? Dan schelden we dat kwijt. 

Moet u (een deel van) de TVL terugbetalen? Dan gaan we dit bedrag terugvorderen. Het is mogelijk om dit in één keer te betalen, maar u kunt bij ons ook betalingsregelingen aanvragen. Hieronder lichten we de mogelijkheden toe.

Betaal in één keer

Betaalt u het bedrag in één keer terug via een overboeking? Maak het bedrag dan over met behulp van de onderstaande gegevens:

Ten name van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rekeningnummer: NL29INGB0705001318
Kenmerk: (Uw betalingskenmerk staat op uw vaststellingsbesluit)

TVL terugbetalen via een betalingsregeling

Kunt u het te veel ontvangen voorschot van de TVL niet in één keer terugbetalen? Dan mag u het bedrag in 6, 12, 18 of 24 maanden terugbetalen. We rekenen geen rente over het bedrag dat terugbetaald moet worden.

U kunt de TVL in termijnen terugbetalen door een betalingsregeling te treffen voor uw specifieke TVL-periode:

Betaal via een regeling op maat

Wilt u liever een betalingsregeling op maat om de TVL terug te betalen? Vraag dit dat bij ons aan. We gaan dan samen met u in overleg en spreken een regeling af die is afgestemd op uw situatie. 

U kunt dan bijvoorbeeld meer tijd krijgen om de TVL terug te betalen. We rekenen geen rente over het bedrag dat u dan moet terugbetalen. U mag maximaal 5 jaar doen over de terugbetaling van de TVL. 

Wilt u een regeling laten opstellen die bij uw situatie past? Dan komen we graag met u in contact. Dien dan een terugbelverzoek in via 'betalingsregeling treffen' bij uw specifieke TVL periode via TVL - Direct regelen. Geef vervolgens in het formulier aan dat u teruggebeld wilt worden. In de meeste gevallen bellen wij u binnen 3 dagen terug.

    Betalingsregeling aanvragen via een intermediair

    Heeft u een intermediair? Dan kan die ook voor u een betalingsregeling aanvragen. Daarvoor moet u uw intermediair machtigen voor alle diensten binnen mijn.rvo.nl. Hiervoor logt u in op mijn.rvo.nl met eHerkenning3 of DigiD. Vervolgens gaat u naar ‘mijn dossier’ en kiest voor ‘machtigingen bekijken en beheren’.  

    Let op: het formulier om online een betalingsregeling aan te vragen werkt niet met ketenmachtiging.

    Meer weten?

    Bent u tevreden over deze pagina?