Veelgestelde vragen: aanvraagproces TVL
Lees het antwoord op veelgestelde vragen van ondernemers over het aanvraagproces van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).
Het aanvragen van een eHerkenningsmiddel duurt gemiddeld 1 tot 5 werkdagen. U kunt een leverancier kiezen uit het overzicht van eHerkenningsleveranciers.
Voor TVL Q1 2021 is vanaf 12 april 2021 het inlogniveau van eHerkenning naar niveau 3 verhoogd om het aanvragen veiliger te maken.
Met het speciale eH3 belastingdienstmiddel kunt u alleen belastingaangifte doen en compensatie voor dat middel aanvragen. U kunt dit middel niet gebruiken voor andere diensten, zoals TVL.
U vraagt uw leverancier om een upgrade naar een gewoon eH3 middel. Let op, na de upgrade kunt u geen gebruik meer maken van de compensatieregeling eHerkenning belastingdienst.
Wij adviseren Chrome voor het doen van de aanvraag (zet de automatisch vertaalfunctie uit).
- De toegestane bestandsformaten zijn: jpeg/jpg, pdf, png, gif;
- Het maximale aantal tekens van een bestandsnaam (incl. extensies) is 100;
- Een bestandsnaam mag géén vreemde tekens bevatten, zoals:
- spaties[ ], percentages[%], asteriks [*], valuta’s [$, …], hashtag [#], apestaart [@], uitroepteken[!], tilde [~] .
De maximale bestandsgrootte is 10 MB.
Wat voor bijlage heeft u? U kunt alleen pdf, png, gif, jpeg en jpg-bestanden uploaden. Uw bijlage mag ook niet groter zijn dan 10 MB.
Controleer of de naam van het bestand te lang is of bijzondere tekens bevat. Een lange bestandsnaam of vreemde tekens in de bestandsnaam kunnen leiden tot foutmeldingen bij het uploaden.
Andere oplossingen die u kunt proberen zijn:
- Verwijder cookies en tijdelijke internetbestanden en start uw internetbrowser opnieuw
- Probeer een andere internetbrowser
- Open uw browser in een incognito tabblad
- Werkt u vanaf een smartphone of tablet? Kies voor desktopweergave of gebruik in plaats daarvan een PC of laptop
- Opent u documenten vanaf een dropbox of cloudomgeving? Probeer de documenten rechtstreeks vanaf uw computer te uploaden.
Heeft u een verzoek om aanvullingen open staan en lukt het echt niet om bijlagen te uploaden? Hebt u alle bovenstaande oplossingen zonder succes geprobeerd? Reageer dan zonder bijlagen op het verzoek om aanvullingen en geef in uw reactie aan dat het uploaden van bijlagen niet lukt. De behandelaar kan dan een nieuwe taak voor u open zetten en/of een alternatieve route voor aanleveren voorstellen.
Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op.
U kunt alleen een aanvraag indienen voor een onderneming die op 15 maart 2020 stond ingeschreven in het Handelsregister van KVK. Bent u na 15 maart veranderd van KVK-nummer door een wijziging van rechtsvorm? Onder voorwaarden kunnen wij het aanvraagformulier openstellen voor uw nieuwe KVK-nummer.
We moeten dan eerst laten controleren of uw onderneming een voortzetting is van een onderneming die op 15 maart stond ingeschreven en of die onderneming aan de voorwaarden voldeed. Neem contact met ons op.
Een aantal van deze voorwaarden is:
- Het oude KVK-nummer is uitgeschreven uit het handelsregister.
- Uit het KVK-handelsregister moet blijken dat het oude KVK-nummer is voortgezet in het nieuwe KVK-nummer en niet is overgedragen of opgeheven.
- Minimaal één van de eigenaren/bestuurders/vennoten van het oude KVK-nummer is ook eigenaar/bestuurder/vennoot van het nieuwe KVK-nummer.
- Het nieuwe KVK-nummer heeft nagenoeg dezelfde bedrijfsactiviteiten als het oude KVK-nummer.
Ga naar mijn.rvo.nl/tvl > aanvraag beheren > documenten en open het bestand Aanvraag_TVL-Qx-202x000xxxxx.pdf
Heeft u een verzoek tot aanvullingen ontvangen? Dit heeft mogelijk effect op de behandeltermijn van uw aanvraag. Zolang het verzoek om aanvullingen open staat, staat de behandeltermijn van uw aanvraag op pauze.
De behandeltermijn voor een TVL-aanvraag is 8 weken. Zolang de gevraagde aanvullingen niet zijn ontvangen, kunnen we uw aanvraag niet verder beoordelen. Feitelijk duurt de beoordeling van uw aanvraag dus (maximaal) 8 weken plus de termijn die u hebt gebruikt om te reageren op het verzoek om aanvullingen.
Bijvoorbeeld: u vraagt op 1 maart 2021 aan, dan moet u uiterlijk 26 april een beslissing (of een verdaagbericht) ontvangen. Ontvangt u van ons een verzoek om aanvullingen en reageert u hier pas na 2 weken op? Dan ontvangt u ook pas uiterlijk 10 mei 2021 een beslissing (of een verdaagbericht).
Als u tijdens het indienen van de vaststelling de browser zelf sluit of deze loopt vast, is de taak tijdelijk niet meer beschikbaar. De reden hiervoor is dat de applicatie niet herkent dat u de taak hebt afgerond, waardoor deze tijdelijk geblokkeerd wordt. Dit is om problemen met de ingevoerde data te voorkomen. Wanneer de taak voor de vaststelling is verdwenen, betekent dit dat de taak tijdelijk vergrendeld is. Probeert u het 1 uur later nogmaals. Als de taak na 1 uur nog steeds niet beschikbaar is, neem dan contact met ons op.
Dit gebeurt soms, meestal helpt het om de pagina te verversen. Helpt dit niet? Dan kunt u het volgende proberen:
- Verwijder uw cookies en tijdelijke internetbestanden, start daarna de browser opnieuw op.
- Probeer de pagina te bekijken met een andere browser.
- Werkt u op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet? Probeer de pagina dan te bekijken met desktopweergave.
- Ministerie van Economische Zaken en Klimaat